• 19/12/2012
  • |     BB

British Telecom stuurt 5.900 techniekers met tablet de baan op

Openreach, de installatiedivisie van British Telecom, heeft 5.900 tablets aangekocht. Bestemd voor zijn technici als hulpmiddel voor de installatie en controle van breedbandverbindingen.

Trefwoorden: #british telecom, #bt, #microsoff, #panasonic, #toughbook

Lees verder

Nieuws

( Foto: Panasonic )

ENGINEERINGNET.BE -- Openreach is momenteel volop bezig met het uitrollen van de 5.900 tablets met Windows 8 als besturingssysteem. Dat moet eind 2012 rond zijn.

Vanaf dat moment zullen alle techniekers hun tablet kunnen gebruiken om een betere service te leveren bij de installatie en controle van breedbandverbindingen.

De eerste bevindingen bij de technische gebruikers zijn naar verluidt positief. Peter Scott, hoofd van de afdeling End User Technology bij British Telecom: “Onze techniekers zullen niet alleen sneller en intuïtiever kunnen werken, maar hebben nu ook betrouwbaarder materiaal'.

Een punt van belang blijkt het converteren van tablet- naar notebookmode te zijn. Daarbij blijft het scherm dankzij het drievoudig scharnierontwerp steeds op zijn plaats.

Scott: “Voor techniekers is het belangrijk dat ze het toestel met de ene hand kunnen vasthouden en met de andere typen. Dat is erg handig op plaatsen waar het onmogelijk is om het toestel neer te zetten. Onze technci kunnen nu van op elke locatie eenvoudig werken of dat nu vanuit hun auto of bij een telefoonpaal is.”

Panasonic, British Telecom en Microsoft werkten nauw samen voor dit project. Verschillende applicaties van British Telecom waaronder de TaskForce Field Client en de beheersapplicatie van Openreach werden aangepast voor de nieuwe interface van Windows 8.

Daarenboven werden er ook heel wat nieuwe toepassingen ontwikkeld om bijvoorbeeld handtekeningen digitaal te registeren en bewijsmateriaal met de ingebouwde camera vast te leggen.


ACHTERGROND
De nieuwstip voor dit artikel is afkomstig van Panasonic, dat de 5.900 tablets mocht leveren. Het gaat om het model Toughbook CF-C1.