• 19/12/2012

Salsa Food Group en SaladSignature bundelen krachten

Salsa Food Group blijft binnen SaladSignature voortbestaan als een aparte business unit.

Trefwoorden: #gimv, #SaladSignature, #Salsa Food Group

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET -- Gimv verkoopt zijn aandeel in Salsa Food Group aan SaladSignature, een vooraanstaande producent van gekoelde smeerbare salades en gemaksvoeding in zowel België als Nederland.

Alle aandelen en verplichtingen van Salsa Food Group zijn door SaladSignature overgenomen.

Salsa Food Group blijft binnen SaladSignature voortbestaan als een aparte business unit, naast HamalSignature in België en Johma Salades en Westland Salades in Nederland.

De verkoop heeft nagenoeg geen impact op het laatste gepubliceerde eigen vermogen van Gimv op 30 september 2012. Gimv realiseerde over de gehele looptijd van deze investering een negatief rendement.

Er worden geen verdere financiële details over de transactie bekendgemaakt.


(KV)(foto Wikipedia)
 
ACHTERGROND
-->Over Salad Signature:
Is de nummer inzake salades in de Benelux met een marktaandeel van 40% Landelijke distributie binnen de retail en foodservice kanalen, ook goedvertegenwoordigd in de relatie gedreven traditionele kanalen in België Twee grote productie locaties, 1 in Turnhout, België en 1 in Losser, Nederland

-->Over Salsa Food Group:
Salsa Food Group is een samensmelting van Le Cobourg, DC Products en Salsa-Eurotomat. CEO Jan Celis en Financieel Directeur Marc De Cock, zagen vanuit hun professioneel verleden in de saladebusiness opportuniteiten in het bouwen van een bedrijvengroep met als corebusiness koelverse salades en sauzen.

De overname van de oorspronkelijke bedrijven gebeurde met GIMV als meerderheidsaandeelhouder.