• 20/12/2012
  • |     BB

Belgische autobouwers gaan moeilijk jaar tegemoet

De drie Belgische autobouwers produceerden in 2012 bijna 10% minder wagens dan vorig jaar. De daling is vooral te wijten aan de sluiting van Ford Genk. Audi bouwde er zelfs 4% meer.

Trefwoorden: #agoria, #audi, #bert mons, #ford, #volvo

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria, Bert Mons )

ENGINEERINGNET.BE – De Belgische autofabrieken produceerden in 2012 een half miljoen wagens. Agoria: 'Ook 2013 wordt een moeilijk jaar voor voertuigsector'.

De drie automobielproducenten in ons land hebben hun productiejaar afgesloten met 507.576 wagens, zo blijkt uit de cijfers.

“2012 was met de aangekondigde sluiting van Ford Genk een zwart jaar voor de voertuigsector. Audi Brussels en Volvo Gent konden door het internationale succes van hun modellen hun jaar wel met een positieve noot afsluiten”, zegt Bert Mons, directeur van de voertuigsector van Agoria.

Agoria verwacht in 2013 een moeilijk jaar: “De sociale gevolgen van de sluiting van Ford Genk zullen gevoeld worden, ook bij een aantal toeleveranciers. Het lage consumentenvertrouwen en de dalende autoverkoop zullen ook op de productievooruitzichten van 2013 wegen.”


LEES OOK
UHasselt becijfert impact van sluiting Ford Genk: verlies van 11.759 banen