• 21/12/2012

500.000 euro voor 2 Waalse warmtenetten

Eén warmtenet voor industriële, en een ander voor residentiële doeleinden.

Trefwoorden: #warmtenet, #warmtenetten

Lees verder

Nieuws

( Foto: Les Plénesses )

ENGINEERINGNET.BE – De Waalse gewestregering heeft haar akkoord gegeven aan voor steun aan 2 warmtenetten. De steun wordt verleend in de vorm van recupereerbare overschotten.

Het project 'Enerwood' krijgt 350.000 euro, dat van het dorp Malempré 150.000 euro.

'Enerwood' streeft ernaar warmte te voeren naar het gebied 'Les Plénesses,' gesitueerd in de industriële Zone van Verviers-Noord. Het doel is een WKK op biomassa te installeren; de daardoor gegenereerde warmte zal zich dan verplaatsen door een warmtenet van 5.000 meter.

Het aanleveren van de biomassa zal gebeuren door een onderneming in de industriezone die actief is in de houtsector. De installatie is er een van 6 MW.

In Malempré gaat het om een initiatief van de plaatselijke inwoners. Toen het waternet bij hen aan vervanging toe was, hebben ze de kans gegrepen om meteen ook een warmtenet te laten aanleggen. De oorspronkelijke warmtebron ervan zijn te verbranden houtschilfers, afkomstig van en gestockeerd door plaatselijke boeren, die onder meer heel wat hagen op hun terreinen hebben, van zagerijen, en van snoeibedrijven.


(KV)