• 07/01/2013
  • |     BB

Fusiebedrijf Schoeller Allibert thans grootste RTP-producent ter wereld

Linpac Allibert en Schoeller Arca Systems gaan vanaf 2013 verder als Schoeller Allibert. Daardoor ontstaat meteen de grootste producent van transportverpakkingen in kunststof ter wereld.

Trefwoorden: #Linpac Allibert, #Schoeller Allibert, #Schoeller Arca Systems, #verpakking

Lees verder

Nieuws

( Foto: Schoeller Allibert )

ENGINEERINGNET -- Als een rechtstreeks gevolg van de overname van Linpac Allibert door One Equity Partners negen maanden geleden, had dat laatste financiële vehikel twee verpakkingsproducenten in zijn portfolio: het genoemde Linpac Allibert en Schoeller Arca Systems (SAS).

Die financiële speler – goed voor zowat 9 miljard dollar aan overnames sinds 2001 - ziet duidelijk meerwaarde (of kostenbesparingen) in een combinatie van beide dochters, en heeft ze nu samengevoegd tot één onderneming, die 'Schoeller Allibert' als nieuwe naam opgespeld krijgt.

In se nauwelijks relevant nieuws, ware het niet dat door de fusie één van de grootste producenten – volgens het fusiebedrijf zelf 'de grootste ter wereld' - van hoogwaardige kunststof transportverpakkingen (ook RTP's genoemd) in de startblokken staat.

Erik De Bokx, CEO van Schoeller Allibert: "Schoeller Allibert is nu ‘s werelds grootste producent van hoogwaardige kunststof transportverpakkingen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Nederland, en het bedrijf telt meer dan 40 productie- en verkoopfaciliteiten in ongeveer alle Europese landen, het Amerikaanse continent en Azië."

"We hebben nu meteen ook het grootste onderzoek- en ontwikkelingscentrum in de industrie. In het verleden zijn veel van de grote innovaties op het gebied van kunststof verpakkingsystemen ontwikkeld door ons.”


ACHTERGROND
Schoeller Allibert combineert 60 jaar ervaring van Linpac Allibert en SAS op het gebied van verpakking en logistiek in een aantal verschillende industrieën, waaronder automotive, beverage, chemie en farmaceutisch, liquid handling, food processing en landbouw, detailhandel en recycling & wastemanagement.