• 07/01/2013
  • |     BB

Ter Beke CEO Marc Hofman vertrekt naar Colruyt Group

Marc Hofman, CEO van Ter Beke, aanvaardt CFO-functie bij Colruyt Group en stelt mandaat van Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van het Directiecomité bij de groep Ter Beke ter beschikking.

Trefwoorden: #colruyt, #dirk goeminne, #goeminne, #hema, #hofman, #lannoo, #marc hofman, #stern, #ter beke, #wereldhave

Lees verder

personalia

ENGINEERINGNET -- De huidige CEO van Ter Beke, Marc Hofman, vertrekt naar Colruyt Groep. Dat meldt de voedingsgroep in een persbericht. In één adem meldt het bedrijf dat de Raad van Bestuur besloten heeft één van haar leden, Dirk Goeminne, als CEO op interim basis aan te stellen.

Dirk Goeminne is sinds mei 2011 lid van de raad van bestuur en sinds 2012 ook van het auditcomité. Hij is 57 jaar, getrouwd en vader van drie.

Hij studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen en Handelsingenieur in Antwerpen en startte zijn carrière als auditor bij Price Waterhouse.

Tussen 1997 en 2003 was hij achtereenvolgens CEO en Voorzitter van de Nederlandse retailketen Hema. Tot 2007 was hij Voorzitter van Vroom&Dreesman, de grootste retailketen van Nederland en van La Place, de grootste restaurantketen van Nederland.

Vandaag houdt hij bestuursmandaten bij Van de Velde Groep, Wereldhave Belgium NV, Uitgeverij Lannoo en in Nederland Stern Group en Beter Bed Holding.

Marc Hofman zal zich naar verluidt 'tot 31 maart 2013 beschikbaar houden om Dirk Goeminne en Ter Beke bij te staan in deze transitie'.


ACHTERGROND
Het beursgenoteerde Ter Beke is een Belgische verse voedingsgroep die zijn assortiment commercialiseert in 10 Europese landen. De groep heeft 2 kernactiviteiten: fijne vleeswaren en verse bereide gerechten, beschikt over 8 industriële vestigingen in België en Nederland en telt ongeveer 1.750 medewerkers. Ter Beke realiseerde in 2011 een omzet van 403,7 miljoen euro.