• 15/01/2013

Kuijpers gaat SassemBourg voorzien van duurzame energie

Kuijpers gaat voor een periode van ten minste 30 jaar SassemBourg voorzien van duurzame energie.

Trefwoorden: #Kuijpers, #wko-installatie, #Woonstichting Vooruitgang

Lees verder

Nieuws

( Foto: Woonstichting Vooruitgang )

ENGINEERINGNET.NL -- Eind vorig jaar werd de aftrap gegeven voor het woonservicecentrum SassemBourg in het centrum van Sassenheim.

De aannemer is inmiddels bezig met de bouwvoorbereiding en vanaf volgende maand vinden er ook daadwerkelijk bouwactiviteiten plaats. Daarmee komt de oplevering, naar verwachting eind 2014, dichterbij.

Kuijpers Ecopartners gaat het ontwerp, de realisatie, het onderhoud, de financiering én de gehele exploitatie van de duurzame energievoorziening verzorgen.

In april van vorig jaar nam de technisch dienstverlener 24 decentrale energiecentrales over van Essent.

In totaal bestaat het woon- en servicecentrum uit 91 woningen en 25 maatschappelijke bedrijfsruimten. Het bruto vloeroppervlak is 14.883 m2.

Er zal via een warmte- en koudeopslag, voorzien van warmtepompen en een energiedak, in totaal 2261 GJ warmte, 1192 GJ koude en 1406 GJ warm tapwater per jaar geleverd worden. Dit wordt in zijn totaliteit duurzaam opgewekt.

Steven Schrader, directeur/bestuurder van woonstichting Vooruitgang is blij met de samenwerking. “De toegevoegde waarde zit vooral in de combinatie van kennis van gebouw gebonden installaties én de energievoorziening. Deze combinatie draagt bij aan een optimalisatie van de functionaliteit, het comfort en het rendement van SassemBourg”.

Het is voor de Vooruitgang de tweede wko-installatie. Ook het gebouw Teylingervaart, naast de toekomstige nieuwbouw, is hiermee uitgerust.


(GL)