• 18/01/2013
  • |     BB

HaskoningDHV wint contract uitbreiding Saoedische luchthaven

Het ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en zijn Saoedische vestiging Sadeco mogen uitbreiding Riyad-luchthaven ontwerpen.

Trefwoorden: #HaskoningDHV, #Naco, #Riyad, #Sadeco

Lees verder

Nieuws

( Foto: Naco )

ENGINEERINGNET.NL -- Een consortium van HaskoningDHV's dochterbedrijf Naco en het Britse architectenbureau HOK heeft de opdracht binnengehaald om de uitbreiding van twee bestaande terminals van de luchthaven 'King Khaled International Airport' in Saoedi-Arabië te ontwerpen.

Op dit moment verwerkt de 30 jaar oude luchthaven jaarlijks zowat 15 miljoen passagiers per jaar. Dat worden er in de toekomst 20 tot 25 miljoen.

Met het hele project zal naar schatting meer dan 800 miljoen dollar gemoeid zijn, aldus het ingenieursbureau. De uitbreiding moet volgens planning in 2015 gereed zijn.

Naco - Netherlands Airport Consultants - is al sinds 2007 bij de ontwikkeling van de luchthaven betrokken en heeft reeds verschillende masterplanning- en ontwerpprojecten uitgevoerd. HOK is de oorspronkelijke architect van het huidige terminalcomplex.

Het ontwerpteam zal verder bestaan uit bouwkundig ingenieurs van Royal HaskoningDHV, installatieadviseurs van Buro Happold en het lokale architectenbureau TKC.