• 13/03/2013
  • |     BB

Over 70 speeddatende automotive-studenten op zoek naar een job

Vandaag 'speeddaten' een 70-tal studenten van de Karel de Grote-Hogeschool met de HR-verantwoordelijken van 11 voertuigbedrijven op zoek naar technisch talent.

Trefwoorden: #agoria, #Atcomex, #Audi, #automotive, #BMW, #karel de grote, #Kautex, #kdg, #Mazda, #Moeyersons, #Punch, #speeddaten, #Tenneco, #Textron, #Van Hool, #Volvo

Lees verder

HR

( Foto: KdG Hogeschool )

ENGINEERINGNET.BE – Agoria kent intussen wat van speeddaten. Het liet vorig jaar al een schare bedrijfleiders los op enkele ministers, en herhaalde dat wapenfeit op 13 maart 2013, maar dan met studenten met specialisatie 'automotive' van de Karel de Grote-Hogeschool. Die gingen een tête-à-tête aan met een klein dozijn rekruteerders uit de voertuigindustrie.

Deze laatste hebben momenteel een veertigtal openstaande vacatures en hopen via de actie enkele waardevolle nieuwe krachten aan te werven. Plaats van gebeuren was het autotechnologisch centrum in Hoboken.

Eind juni studeren aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen opnieuw meer dan 100 studenten af in ‘automotive’-specialisaties. Dat zijn onder meer bachelors Autotechnologie en industrieel ingenieurs Elektromechanica, afstudeerrichting Automotive Engineering of Elektronica-ICT. Daarnaast studeert een aantal masters af in een internationaal Automotive programma: ‘CarEcology’.

De bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers waren Atcomex, Audi Brussels, BMW Group Belux, Continental, Kautex Textron, Mazda Motors Logistics Europe, Moeyersons Carroserie, Punch Powertrain, Tenneco, Van Hool en Volvo Group Belgium.

Het concept is eenvoudig. Elke student krijgt tien minuten tijd voor een persoonlijke ontmoeting met een HR-persoon van zijn of haar keuze. Na afloop van deze tien minuten klinkt een autotoeter en kunnen de studenten een ander bedrijf ontmoeten.

Martine Taeymans, departementshoofd van de KdG-Hogeschool: “De speeddates zijn voor onze laatstejaarstudenten een goede kennismaking met de bedrijfswereld en de jobmarkt. Vooral de informele opgeving bevalt hen goed."

Bert Mons, directeur van de voertuigsector van Agoria: “Ondanks de moeilijke martkomstandigheden blijft deze sector toch volop investeren in goede krachten. De voertuigindustrie blijft belangrijk in ons land en voertuigtechnologie blijft jongeren terecht boeien: nieuwe aandrijvingen, nieuwe communicatiemiddelen, geen enkele andere industrie ondergaat dergelijke technologische revolutie.”


ACHTERGROND
KdG is een katholieke hogeschool met meer dan 10.000 studenten. Het is de grootste hogeschool van Antwerpen, de op twee na grootste hogeschool van Vlaanderen en de op vijf na grootste instelling voor hoger onderwijs in Vlaanderen. KdG biedt studenten meer dan 100 studietrajecten aan, vooral driejarige professionele bachelors maar ook vierjarige academische masters (ingenieursopleiding).