• 23/01/2013
  • |     BB

Ingrid Lieten subsidieert academisch onderzoek van Vlerick

Vlerick Business School kan zich sterker profileren als academische onderzoeksinstelling dankzij financiële steun van Vlaamse regering.

Trefwoorden: #cleantech, #ingrid lieten, #roodhooft, #vlerick

Lees verder

research

( Foto: Vlerick, Ingrid Lieten met Vlerick-voorzitter Louis Verbeke )

ENGINEERINGNET.BE -- Ingrid Lieten gaat de Vlerick Business School financieel ondersteunen. Ze heeft daarvoor als Vlaams minister van Innovatie een convenant afgesloten met de school voor een periode van zes jaar. Bedoeling is het academische onderzoeksgebeuren verder uit te bouwen. Om welk bedrag het jaarlijks gaat, werd niet meegedeeld.

Volgens Lieten past het academisch onderzoek binnen de school in haar innovatiebeleid om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Zo hecht Vlerick naar verluidt 'specifiek belang aan multidisciplinair onderzoek rond duurzaam en maatschappelijk ondernemen, innovatie en ondernemerschap in al zijn aspecten'.

Daarnaast wordt er gekozen om onderzoeksexpertise op te bouwen in enkele welgekozen sectoren, zoals bijvoorbeeld gezondheidszorg en energie. Enkele voorbeelden zijn onderzoeken naar de beste marktstrategie voor de cleantech industrie en studies rond het optimaal inzetten van de slimme meter in het kader van energiebesparing.

Professor Filip Roodhooft, decaan Onderzoek aan Vlerick Business School: “Het convenant laat ons toe om nog verder te focussen op onderzoek dat een voldoende hoge kwaliteit oplevert om in aanmerking te komen voor publicatie in internationale, academische toptijdschriften.”

Via het convenant wil Vlerick concreet vier onderzoeksdoelstellingen realiseren: 25% méér academische publicaties in internationale toptijdschriften; nieuwe doctoraatsstudenten en postdoctoraal onderzoekers aantrekken; intensievere samenwerking met nationale en internationale toponderzoekers; en in het buitenland internationale netwerken uitbouwen.

En last but not least, niet te onderschatten: dankzij het convenant hebben subsidieaanvragen van Vlerick bij de internationale financieringsinstanties een betere slaagkans.