• 23/01/2013
  • |     BB

Recticel wil 150 jobs schrappen in Rheinbreitbach

Recticel Automobilsysteme GmbH, een 100% filiaal van het Belgische Recticel, maakt intentie bekend om in het Duitse Rheinbreitbach 'een 150-tal' van de 178 jobs te schrappen.

Trefwoorden: #recticel, #Rheinbreitbach

Lees verder

Nieuws

( Foto: Recticel )

ENGINEERINGNET.BE – Al op 07 december 2011 liet Recticel weten dat zijn Automobiel Interiors divisie uit de boot gevallen was voor de productie van delen van de binnenbekleding voor de nieuwe Mercedes C-klasse.

Dat betekent dat de lopende productie van interieurcomponenten voor de oude Mercedes C-klasse stilvalt in 2015. 'Vanwaar de nood om te herstructureren', aldus het bedrijf.

Recticel kondigt daarom voor de fabriek in Rheinbreitbach een herstructeringsplan dat zal lopen over de periode 2014-2015. Daarbij kunnen volgens de onderneming 'een 150-tal van de 178 jobs' sneuvelen.

Recticel in een persbericht: 'Discussies met de ondernemingsraad zullen in de komende weken opgestart worden met het oog op het identificeren van de meest aangepaste begeleidingsmaatregelen, inclusief mobiliteit naar andere automobielsites van Recticel'.


ACHTERGROND
Recticel - in 2011 goed voor een zakencijfer van 1,38 miljard euro - is een Belgische Groep die sterk is uitgebouwd in Europa maar ook actief is in de rest van de wereld. Recticel heeft 110 vestigingen in 27 landen. Het bedrijf produceert schuimvullingen voor zitmeubelen, met matrassen en lattenbodems van topmerken, met isolatiemateriaal, interieurcomfort voor auto’s en allerlei andere producten voor industriële en huishoudelijke toepassingen.