• 24/01/2013
  • |     BB

De CIO is dood, lang leve de 'nieuwe' CIO

De cloud herdefinieert de rol van de CIO. Taken verschuiven richting operationele verantwoordelijkheden, meer interne consultancy en minder technisch IT-infrastructuurbeheer.

Trefwoorden: #brocades, #cio, #cloud, #dla

Lees verder

HR

( Foto: IBM )

ENGINEERINGNET -- Volgens een onderzoek in opdracht van Brocade verandert de rol van de Chief Information Officer fundamenteel in de komende jaren.

In het onderzoek werd aan honderd CIO’s in de EMEA-regio gevraagd naar hun rol. Uit de antwoorden komt naar voren dat de rol van de CIO veel meer in de richting van adviseur en mediator gaat door de opkomst van de cloud en door minder controle van de IT-afdeling als gevolg van een democratisering van de IT.

Bijna de helft van de ondervraagde CIO’s verwacht een toename van cloudgebruik. Toch is driekwart bang dat de SLA’s niet aan de minimumeisen voldoen. Meer dan de helft maakt zich namelijk zorgen niet in staat te zijn het datavolume en de vereiste bandbreedte te voorspellen.

Meer dan een derde beaamt dat cloud-diensten in onderdelen van hun organisaties nu al worden ingezet zonder dat de IT-afdeling hierbij betrokken wordt. En twee derde voorziet dat steeds meer bedrijfsonderdelen zelf cloud-diensten gaan aanschaffen in de periode richting 2020.

Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Vanson Bourne. Honderd CIO’s van organisaties met tussen 250 en meer dan drieduizend medewerkers in EMEA (Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en het Midden Oosten) kregen de vragen in de herfst van 2012 voorgelegd.