• 24/01/2013

Fotoapp PicsArt nu ook beschikbaar voor iPhone - persbericht

De immens populaire fotobewerkingsapp voor Android, PicsArt, is vanaf nu ook verkrijgbaar voor iOS.

Trefwoorden: #Android, #App, #iPhone, #PicsArt

Lees verder

Productnieuws

Amper een jaar oud is de Android-app al 35 miljoen keer gedownload. Een hele prestatie, zeker als je bedenkt dat deze app volledig gefinancierd is door ‘in-app’ advertenties, er opvallend weinig aan marketing is gedaan en de app grotendeels door crowdsourcing tot stand is gekomen. ‘Het ligt niet aan de geweldige marketing, het is gewoon een geweldige app.’

PicsArt is anders dan andere fotoapps. Het bijzondere eraan is zijn veelzijdigheid. Doorgaans valt of staat een mobiele applicatie met eenvoud en te ingewikkelde apps zijn in verleden al vaak aan hun complexiteit ten onder gegaan. Maar voor PicsArt lijkt dit nu juist het succes te zijn.

Een medewerker van PicsArt vertelt dat de applicatie momenteel twee miljoen unieke bezoekers per dag heeft. In een tijd waarin het maken en bewerken van foto’s steeds gemakkelijker en toegankelijker voor het grote publiek worden – wie heeft er tegenwoordig geen camera met hoge resolutie op zijn telefoon? – heeft de moderne gebruiker duidelijk behoefte aan bijpassende apps waar je goed mee uit de voeten kunt.

Op verzoek van velen is de app er dan nu ook voor iPhone. Toen het bedrijf ruim een jaar geleden begon, heeft het flink geïnvesteerd in android vacatures, wat heeft gezorgd voor het grote succes van de app. Ook voor de iOS-variant is alles uit de kast gehaald en men rekent dan ook op een groot succes. PicsArt voor iPhone heeft weliswaar nog niet alle mogelijkheden die de Android-versie biedt, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

“De iPhone-lancering van PicsArt is een eerbetoon aan onze groeiende en enthousiaste groep van gebruikers, wiens nuttige feedback PicsArt echt heeft gemaakt tot de app die het nu is”, zegt Artavazd Mehrabyan, medeoprichter en hoofd technologie van PicsArt. “Sinds onze oprichting hebben we talloze verzoeken gekregen om de app voor iPhone, veelal van mensen die van toestel waren veranderd en voor iPhone geen app konden vinden met een uitgebreide set mogelijkheden, tot nu. We hebben er het volste vertrouwen in dat de iPhone-gebruikers verliefd worden op de handige en intuïtieve mogelijkheden die de artiest in iedereen inspireren.”

De app biedt veel ruimte voor creativiteit. Van foto’s gewoon een beetje opfleuren door glimmende voorhoofden weg te halen en tanden witter te maken tot het creëren van complete kunstwerken, de mogelijkheden zijn legio. De app heeft allerlei bewerkingsmogelijkheden, zoals speciale geavanceerde filters, en je kunt met er zelfs fotocollages mee maken. Op het internet zijn allerlei tutorials te vinden over hoe je het meeste uit PicsArt kunt halen.

De reviews van PicsArt voor Android zijn geweldig, de app scoort zelfs hoger dan Instagram. Nu de app er ook voor iPhone is, zou het ons dus niets verbazen als PicsArt binnenkort de meest gedownloade fotoapplicatie is!
Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.