• 25/01/2013
  • |     BB

Colruyt wil GDSN uitrollen bij 1.000 leveranciers

Meer dan 1.000 leveranciers moeten tegen 2015 klaar zijn om productfiches conform de GS1-standaarden via het GDSN-netwerk aan Colruyt te leveren.

Trefwoorden: #colruyt, #gdsn, #gs1

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Colruyt heeft beslist dat al zijn leveranciers vanaf begin 2015 hun productfiches, zowel voor food als non food, via het GDSN-netwerk moeten kunnen aanleveren.

Het gaat in totaal om méér dan 1.000 leveranciers. Een pre-roll-out zou al vanaf juni 2014 plaatsvinden. Dat meldt de organisatie GS1 Belgium & Luxembourg.

Colruyt implementeert al veel GS1-standaarden. Goederenontvangst, stockbeheer, EDI, scanning in de winkels, herbevoorrading, lopen naar verluidt 'zo goed als feilloos'.

Maar er ontbreekt een belangrijke schakel: om al deze processen foutloos en efficiënt te laten verlopen, zijn er ook afspraken nodig rond het gestandaardiseerd uitwisselen van de productinformatie, voor B2B2C.

"Voor ons staan vier belangrijke waarden centraal in dit project, met name efficiëntie, kwaliteit, klantgerichtheid en kost", aldus Martine Pauwels, Logistiek Directeur van Colruyt.

"Dit project draait rond datakwaliteit, alle partijen winnen bij perfect gealigneerde productgegevens, inclusief de logistieke en B2C-eigenschappen".

Jan Somers, CEO van GS1 Belgilux, benadrukt: "Dit is een historische doorbraak. Vooral omdat het naast de e-uitwisseling van de productfiche met de GS1-standaarden, ook een strategie inzake datakwaliteit inhoudt".