• 28/01/2013
  • |     BB

Wetenschappelijk Comité van FAVV heeft nieuwe voorzitter

Professor Dr. C. Van Peteghem is de nieuwe voorzitter van het Wetenschappelijk Comité van FAVV. Hij volgt Professor A. Huyghebaert op.

Trefwoorden: #favv, #huygebaert, #van peteghem

Lees verder

personalia

( Foto: FAVV, Professor A. Huyghebaert )

ENGINEERINGNET.BE -- In de nasleep van de dioxinecrisis, was het in 1999 de uitdrukkelijke wens van de toenmalige regering om een agentschap op te richten dat zou functioneren op basis van risico-analyse voor de voedingssector. Dat werd het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

Om dit nieuwe agentschap op een transparante wetenschappelijke basis en onafhankelijk van drukkingsgroepen te laten functioneren, werd een Wetenschappelijk Comité opgericht.

Van bij de start in 2001 stond dit Comité onder het voorzitterschap en Professor Huyghebaert.

'Professor Huyghebaert had een constante bezorgdheid en inzet als voorzitter voor het bewaren van de onafhankelijkheid in de adviesformulering, zonder evenwel blind te zijn voor de maatschappelijke realiteit van de bedrijven in de voedselketen en voor de communicatie met de risicomanagers', aldus FAVV in een mededeling. Voor zijn inzet werd hij overigens bekroond met de onderscheiding van Grootofficier van de Orde van Leopold.

Op 25 januari 2013 is een nieuw Wetenschappelijk Comité aangetreden voor een mandaat van 4 jaar. De nieuwe voorzitter is Professor Dr. C. Van Peteghem. Samen met Professor Huyghebaert neemt ook Dr. Ir. L. Pussemier afscheid.