• 28/01/2013
  • |     BB

Opgelet: vanaf 29 april nieuwe regelgeving voor luchtvracht!

Vanaf 29 april 2013 moeten luchtvracht exporterende bedrijven hun volledige cargo laten screenen, tenzij ze over het nieuwe statuut ‘known consignor’ beschikken. Het oude is niet meer geldig

Trefwoorden: #Bekende Afzender, #Brucargo, #Brucargo, #G4S Cargo Solutions, #known consignor

Lees verder

Nieuws

( Foto: G4S )

ENGINEERINGNET.BE -- Technisch georiënteerde fabrikanten en leveranciers hebben vaak te maken met luchtvracht. Wat onvoldoende geweten is: op 29 april 2013 treedt er een gewijzigde regelgeving omtrent de beveiliging van luchtvracht in werking.

Vanaf dan moet elke exporterende onderneming die via luchtvracht wil vervoeren en niet beschikt over een statuut, zoals het nieuwe ‘Bekende Afzender’ (= ‘Known Consignor’), zijn exportactiviteit 100% laten screenen. Vandaag blijkt nog maar een handvol bedrijven door FOD Mobiliteit geaccrediteerd te zijn.

Vooral KMO’s denken in orde te zijn omdat ze over het oude statuut van ‘Bekende Afzender’ ,toegekend door een‘Regulated Agent’, beschikken. Maar dat is vanaf eind april 2013 niet meer geldig. Alle andere bedrijven zullen dus moeten terugvallen op een externe screening.

G4S Belgium voorziet alvast een toeloop en richt daarom een nieuwe firma op die screenings gaat doen in het kader van de nieuwe regelgeving: G4S Cargo Solutions.

G4S Cargo Solutions zal naar verluidt centraal gelegen zijn op Brucargo en moet volledig operationeel zijn op 29 april, de dag dat de nieuwe regelgeving rond luchtvrachtbeveiliging in werking treedt, aldus het moederbedrijf: 'Ons nieuwe screeningcenter zal er mee voor zorgen dat lange wachttijden voor te screenen zendingen vermeden worden'.