• 30/01/2013

Gedegen databeveiliging en -opslag als wapen tegen afpersing - whitepaper

Het afgelopen jaar heeft aangetoond dat cyberaanvallen en hacks steeds vaker worden gebruikt om bedrijven onder druk te zetten.

Trefwoorden: #cyberattack, #databeveiliging, #hacker, #iron mountain

Lees verder

Productnieuws

Of het nu gaat om het bereiken van politieke doelen of om het ordinair geld afhandig maken van ondernemers, na alle gebeurtenissen van 2012 en begin 2013 moeten bedrijven zich bewust zijn van de risico’s die ze lopen als het gaat om hun databeheer. Hoe beter een onderneming met haar belangrijke en vertrouwelijke gegevens omgaat, hoe minder kwetsbaar men is voor cyberdruk.

Deze week meldde nu.nl weer een aantal voorbeelden van het gebruik van hacks om ondernemingen of politieke instanties onder druk te zetten. Een groep hackers uit Bangladesh deed een grootschalige aanval op een ogenschijnlijk willekeurige selectie aan Nederlandse websites uit protest tegen het bespotten van de profeet Mohammed en de Canadese uitzendketen Drake werd door hackers onder druk gezet om 50.000 dollar losgeld te betalen, omdat anders de persoonlijke gegevens van 300.000 mensen die zich bij de keten geregistreerd hadden online zouden worden gezet.

Uiteraard is de eerste stap in de bestrijding van dit soort aanvallen het zorgen voor een zo goed mogelijke digitale beveiliging, waardoor het voor hackers aanzienlijk moeilijker wordt om de digitale omgeving van een onderneming of instantie binnen te dringen. Daarnaast is ook het zorgen voor goede back-ups een manier om het risico van afpersing te verlagen.

In het voorbeeld van Drake probeerden hackers geld van het bedrijf los te krijgen door te dreigen vertrouwelijke gegevens van hun klanten openbaar te maken. Een andere tactiek van intenetcriminelen zou echter kunnen bestaan uit het afpersen van een onderneming door te dreigen belangrijke bedrijfsgegevens te vernietigen. In zo’n geval staat een bedrijf een stuk sterker als men weet dat het back-up-beleid in orde is. Het belangrijkste is om te zorgen dat de bedrijfsgegevens niet slechts op één locatie zijn opgeslagen. Daarvoor zijn verschillende methoden beschikbaar, zoals het gebruik maken van remote back-up.

In een tijdperk waarin een steeds groter gedeelte van ons werk en ons leven in de digitale wereld plaatsvind is het ook niet verwonderlijk dat cybercriminaliteit een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Voor ondernemingen en instanties is het daarom zaak om met de tijd mee te gaan en te zorgen dat de kans om aan hackers ten prooi te vallen zo klein mogelijk is.


Meer informatie:
ICS-Digital
1 Manor Street
Leeds, LS7 1PZ
Verenigd Koninkrijk
timo.hilhorst@omruk.co.uk

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
ICS-Digital
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.