• 30/01/2013
  • |     BB

Daikin Oostende bespaart 90% energie op montagelijn warmtepompen

Voor een nieuwe montagelijn voor warmtepompen experimenteerde Daikin Oostende via een proefstand met elektrische in plaats van pneumatische moeraanzetters. Resultaat: 90% energiebesparing.

Trefwoorden: #daikin, #SQCDE, #warmtepomp; moeraanzetter

Lees verder

ee_art

( Foto: Atlas Copco )

ENGINEERINGNET.BE -- "De doelstelling voor de nieuwe montagelijn voor warmtepompen was om zo energiezuinig mogelijk te zijn", aldus Hermie Jethro, montageplanner en process engineer, verantwoordelijk voor het project.

Daikin voerde daarom een interne audit uit, die zich richtte op verbeteringen op het gebied van veiligheid, kwaliteit, kosten, leveringszekerheid en milieubescherming (een zogenaamde S.Q.C.D.E.-audit).

"Al snel kwamen de moeraanzetters in ons gezichtsveld, omdat de persluchtverzorging van de tot dan gebruikte pneumatische schroevendraaiers en impulsmoeraanzetters hoge stroom- en onderhoudskosten veroorzaakte."

Daarom werd - volgens de beste Japanse manier - alles op de proefstand gezet, om de verbeteringsmogelijkheden te identificeren en werden laagspanningsschroevendraaiers aangeschaft.

Op basis van de resultaten besloot Daikin zijn nieuwe productielijn helemaal zonder persluchtschroevendraaiers uit te rusten. "Tegenwoordig monteren 40 elektrische machines het grootste deel van de schroeven in de lijn."

Als resultaat van het S.Q.C.D.E.-onderzoek werd gestandaardiseerd op zelftappende M5-schroeven. "Daardoor kunnen wij een grotere productdiversiteit met minder gereedschappen produceren. Maar ook met een betere montagekwaliteit", verklaart Hermie Jethro.

Het kenmerkende aandraaimoment voor de M5-schroeven bedraagt 4 Newtonmeter (Nm) met een toelaatbare afwijking van ±10%. Dat is niet zo eenvoudig als het zich laat aanzien, want alle verbindingen zijn metaal op metaal, dus zogenaamde harde verbindingen.

"Dit is alleen met een zeer snelle en nauwkeurige afslagkoppeling te bereiken", ervoer Jethro, "omdat de schroeven na het bereiken van het referentiepunt, na minder dan 30 graden hun eindkoppel bereiken. Een fout ingestelde persluchtmoeraanzetter kan dit doel missen en zelfs schade aan de schroefdraad veroorzaken.

Maar de 30-jarige montagespecialist is het meest onder de indruk van het energieverbruik: "Wij hebben voor ons schroefgereedschap 90 % minder elektrische energie nodig."

Dat Daikin in plaats van één machinetype een mix van kabel- en snoerloze machines gebruikt, verklaart Jethro met het in Oostende toegepaste productieprincipe: "Onze lijnfabricage monteert aan de lopende band. Bepaalde stations hebben helder gedefinieerde montageopgaven, waarbij in de regel de aan balancers opgehangen laagspanningsschroevendraaiers in rechte- en pistoolgreep uitvoering in het voordeel zijn." Er zijn echter ook moeilijk toegankelijke montageplekken waarbij in de lopende bandproductie een schroevendraaierkabel ergens achter kan blijven hangen.

Deze praktische case werd ons aangereikt door Atlas Copco Tools, dat de moeraanzetters mocht leveren.


FOTO
Volledige procescontrole zonder kabel: een haakse schroevendraaier monteert de compressor-koudemiddel-unit van een warmtepomp en geeft de montagedata via Bluetooth door aan de moeraanzetterbesturing. Zeer speciaal voor een accumachine is de nauwkeurigheid van ± 5 % over 6 Sigma.