• 01/02/2013

Aqualog-UV fluorescentie-spectrometer van Horiba Scientific - persbericht

HORIBA Scientific introduceert de Aqualog-UV fluorescentie-spectrometer, waarmee snelle analyse van waterkwaliteit door middel van fluorescentie-spectroscopie mogelijk wordt.

Trefwoorden: #Acal BFi, #aqualog, #excitatie-emissie, #fluorescentie, #Horiba, #waterkwaliteit

Lees verder

Productnieuws

De Aqualog meet waterkwaliteit door het opnemen van een volledig excitatie-emissie fluorescentie-profiel.

Echter, waar dit in het verleden een meting was die veel tijd kostte, vermindert de Aqualog de meettijd met een factor 100, tot een meettijd binnen één minuut.

De benodigde correctie voor absorptie van licht door water wordt tegelijk met het fluorescentie-profiel opgenomen via een parallele detector.

Na de analyse van de metingen door een geautomatiseerde software module rapporteert de Aqualog op basis van een vastgesteld model (PARAFAC) de concentraties van bekende organische verbindingen.

De standaard Aqualog levert reeds een schat aan data over waterkwaliteit, de nu beschikbare Aqualog-UV heeft daar bovenop als extra voordeel dat een diepere UV excitatie het aantal te analyseren stoffen toeneemt.


Voor meer informatie:
Acal BFi Nederland
J.P. Thijsseweg 1e
NL-2408 ER Alphen aan den Rijn
Tel. +31 (0)172-44 60 62

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Acal BFi Nederland


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.