• 05/02/2013

LG stelt straffe afstandsbediening voor (+video)

Nieuwe afstandsbediening reageert op stem, herkent gebaren, en meer.

Trefwoorden: #afstandsbediening, #spraakherkenning

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET -- Een nieuwe afstandsbediening van LG, de ‘LG Magic Remote’, reageert onder meer op stem en gebaren.

Beginnen we met de spraakherkenning. Deze zal het gebruikers mogelijk maken de praten met hun TV. Ze kunnen zeggen: ga naar kanaal zus of zo, ze kunnen met hun stem zoeken in het menu, of via het beeldscherm zoeken op het internet. Of nog: teksten dicteren.

We zullen dus onze TV in de toekomst kunnen aanschakelen door eenvoudig 'Dag TV!' te zeggen. Of de opdracht te geven: 'Toon me de Gangnam Style videoclip'.

Dan is er nog de ‘punt’-optie. Door eenvoudig te wijzen naar het scherm kan je er bijvoorbeeld zaken mee klikken, slepen, en dan ergens anders neerzetten.

En door de ronde bal (een ‘wiel’) in het midden, wordt het heel makkelijk met die afstandsbediening te scrollen door bladzijden tekst, of in en uit te zoomen (bvb. Op Google Maps).

Je kan er zelfs een cijfer in de lucht mee tekenen. Bijvoorbeeld de ‘zes’, waarna het toestel kanaal... zes kiest.

De LG Magic Remote is tijdens de Consumer Electronics Show (CES), die van 8 tot 11 januari doorgaat in Las Vegas, voor het eerst getoond.

Er zal ook een standaardversie van de Magic Remote te krijgen zijn. Deze zal minder kunnen dan deze, geleverd bij de duurdere TV's.


(KV)(foto LG)

Video: