• 05/02/2013
  • |     BB

Actemium tevreden over nieuwe award voor technische laatstejaars

Actemium is opgetogen over de kwaliteit van de inzendingen voor zijn nieuwe prijs. Die richt zich tot laatstejaars die afstuderen binnen het vakgebied 'industrial engineering'.

Trefwoorden: #actemium, #puratos, #vinci

Lees verder

HR

( Foto: Actemium )

ENGINEERINGNET.BE -- Vorig academiejaar lanceerde engineering- en automatiseringspecialist Actemium op de diverse jobbeurzen die hogescholen en universiteiten jaarlijks inrichten zijn eigen prijs: de 'Automation Award'.

De bedoeling van de prijs is de eindwerken van technische laatstejaars uit het vakgebied 'industrial engineering' een professionele kwaliteitstoets te laten ondergaan. De beste te detecteren, zeg maar, wat voor een bedrijf altijd interessant is als (job)selectieprocedure en voor de afgestudeerde mooi prijkt op zijn of haar CV.

Zo moesten de kandidaten niet alleen een duidelijk verband aantonen met de immer actuele industriële thema’s innovatie, duurzaamheid en toegevoegde waarde, maar ook de link leggen met de vijf kernwaarden van Actemium.

Het bedrijf meldt nu dik tevreden te zijn met het resultaat. Er waren voor de eerste editie enkele tientallen inzendingen, 'die allen het thema industriële automatisering centraal stelden en toch ook telkens een andere invalshoek toonden'.

Willem Eykens van KHK Geel werd de winnaar en ging met een iPad naar huis. Met zijn eindwerk rond ‘Net Zero Energy Buildings’, maakte hij het meest indruk op de jury.

Tweede laureaat werd Stijn van Hooijdonk van het De Nayer Instituut (Lessius), die in zijn eindwerk de ‘Optimalisatie van de koelprocessen’ uitwerkte; en als derde laureaat kwam Philip Goyvaerts van de Artesis Hogeschool (Antwerpen) uit de bus, met zijn werk rond ‘Generic, Material Flow Oriented IEC-61131 Code for Evolvable ISA-88 Equipment Phases’. De tweede en derde prijs waren een iPod Touch en een iPod Nano.

De volgende awards zijn geprogrammeerd voor 2014, geeft Actemium nog mee.


DE JURY
Alle inzendingen werden gescreend door de professionele vakjury, bestaande uit prominenten uit de wereld van industrie & automatisering: Paul De Smet (Pfizer Manufacturing Belgium), Theo Hostens (Puratos), Koert Bruggeman (Kaho Sint-Lieven), Jan Cottenie (Cocom), Fred Duterne (Vinci Energies) en Jacques Bausier. Zij onderwierpen ieder eindwerk aan hun deskundig oordeel en verkozen uiteindelijk drie laureaten, die bekroond werden tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsmeeting van Actemium België.

FOTO
Vlnr: Jan Cottenie, voorzitter vakjury; Jacques Bausier, jurylid; Philippe Goyvaerts, derde laureaat; Willem Eykens, winnaar; en Luc Clabout, managing director Actemium België.

ACHTERGROND
Actemium is een Europees netwerk van Vinci Energies, toegespitst op de industrie en georganiseerd per proces, met meer dan honderd business units die gespecialiseerd zijn in elektrische engineering, industriële automatisering en dataverwerking, instrumentatie en mechanische engineering.