• 08/02/2013
  • |     BB

Air Liquide plant nieuwe fabriek voor koolmonoxide in Botlek

Air Liquide sluit langlopend contract af met chemische producent Huntsman en bouwt nieuwe fabriek voor koolmonoxide in de regio Botlek. Goed voor een investering van 65 miljoen.

Trefwoorden: #air liquide, #botlek, #huntsman

Lees verder

nieuws

( Foto: Air Liquide, coldbox en toren )

ENGINEERINGNET -- Als gevolg van een recent contract met chemische speler Huntsman, heeft Air Liquide beslist een nieuwe fabriek neer te poten in de haven van Rotterdam. Dat meldt het bedrijf aan de pers.

De plant zal koolmonoxide produceren voor de twee MDI-fabrieken van Huntsman Polyurethanes in het Botlekgebied en aan een aantal afnemers in de haven. MDI (Methyleendifenyldiisocyanaat) is een van de grondstoffen voor polyurethaan, een basis voor de vervaardiging van zeer veerkrachtige schuimzittingen, duurzame elastische wielen, hoog presterende hechtmiddelen, enz…

De fabriek zal Air Liquide's productiecapaciteit van koolmonoxide in het gebied in één klap verdubbelen. Het bedrijf zal zelf instaan voor de engineering en constructie, laat het weten. Daarvoor schakelt het zijn Engineering- en Constructieteams in.

De nieuwe installaties zullen naast de bestaande faciliteiten gebouwd worden en moeten in het eerste halfjaar van 2015 operationeel zijn. In totaal is er een investering van 65 miljoen mee gemoeid.

Rotterdam heeft het op één na grootste chemische en petrochemische cluster van Europa. Guy Salzgeber, Vice-President, Noord- en Centraal Europa van Air Liquide in dat verband: “Wij hebben de afgelopen vijf jaar al 400 miljoen euro in nieuwe industriële productie-units in dit industriële sleutelgebied geïnvesteerd."


ACHTERGROND
Air Liquide werd opgericht in 1906 in België, in 1913 in Nederland en exploiteert momenteel 27 industriële locaties verspreid over de hele Benelux. Haar 1.100 medewerkers bedienen meer dan 25.000 klanten.