• 13/02/2013

Bosch Rexroth houdt installaties gezond met de Fitness Check - persbericht

Bosch Rexroth stelt op Maintenance 2013 de «Fitness Check» voor. Dit is een gloednieuwe dienst die bedrijven helpt hun installaties in optimale conditie te houden.

Trefwoorden: #Bosch Rexroth, #Fitness Check, #Hydrauliek Morreels, #Maintenance 2013, #servicepartners

Lees verder

Productnieuws

Een fitness check helpt zwakke punten en schade in een vroeg stadium op te sporen en voorkomt zo stilstand en pannes.

Een belangrijk onderdeel is de Energie Adviesdienst, waarbij adviseurs bestaande installaties analyseren en aanbevelingen geven voor optimalisatie van de productieketen.

Daarnaast garandeert Bosch Rexroth via het “long-life servicecontract” dat de levensduur van oudere machine verlengd wordt.

Energie Adviesdienst
Via de Energie Adviesdienst biedt Bosch Rexroth een nieuw type dienstverlening aan. Specialisten in energie-efficiëntie analyseren de situatie tijdens het optimalisatieproces van een bestaand systeem. Zij zoeken naar mogelijke besparingen in de hele productieketen en voor alle types van machines.

Vanuit dit onderzoek formuleren de adviseurs aanbevelingen om het energieverbruik te verminderen. In tegenstelling tot sommige bedrijven die alleen maar advies verstrekken, biedt Rexroth een uitgebreide dienstverlening, die ook voorziet in de toepassing en de opvolging van de voorgestelde maatregelen.

Michael Brockhans, Consultant Energy Efficiency, licht toe: “Bij nieuwe applicaties is energie-efficiëntie een zeer belangrijke vereiste. Met de Energie Adviesdienst willen we bedrijven ervan bewust maken dat ook bestaande applicaties op een snelle en eenvoudige manier zuiniger gemaakt kunnen worden. Daarbij spelen naast het zuivere energieverbruik ook andere zaken, zoals slijtage, wisselstukkenbeheer, periodiek onderhoud, enz., een belangrijke rol. In onze analyse en onze aanbeveling worden met al deze zaken rekening gehouden.”

De Energie Adviesdienst werkt in België vaak samen met de servicepartners. Voor elke applicatie wordt een op-maat-gemaakte analyse uitgevoerd en aanbeveling opgemaakt. Zo ontwikkelde Bosch Rexroth een DVP-aggregaat (pompaandrijving met variabele snelheid) waarmee de drukregeling op het siliconenvat geoptimaliseerd wordt. Via deze applicatie werd tot 75 procent op de werkingskosten (energie, onderhoud,...) bespaard.

“Veel applicaties werken nog met asynchrone motoren en pompen met constante snelheid, waardoor voor de drukregeling een heel aantal hydraulische componenten is vereist.

Door de asynchrone motor met twee parallelle pompen te vervangen door een vaste PGF-verdringerpomp aangedreven door een snelheidsgecontroleerde asynchrone motor, het aantal hydraulische componenten te beperken en de druk tijdens de productie beter te controleren kon tot 12,600 kWh/jaar en 7,7 ton aan CO2-uitstoot bespaard worden.

Bovendien leverde deze applicatie ook een productiviteitsverbetering van 50 procent op. En dat is toch zéér mooi meegenomen ,” aldus Michael Brockhans.

Wie meer informatie wenst over de Energie Adviesdienst kan tijdens Maintenance 2013 op consultatie bij de specialisten op de Bosch Rexroth-stand. (Hal 5, stand D106)

Gegarandeerde levensduurverlenging van oudere machines
De servicebeschikbaarheid van een product is beperkt in tijd. Machines of applicaties gaan vaak langer mee dan deze beschikbaarheid. Bedrijven zoeken daarom oplossingen om de normale serviceperiode te verlengen.

Via Reman en door retrofit bood Bosch Rexroth preventief een aantal gegarandeerde oplossingen aan. Bij een retrofit wordt alle obsolete materiaal vervangen door nieuwe onderdelen en state-of-the-art-systemen terwijl bij Reman het materiaal wordt gereviseerd en de slijtageonderdelen worden vervangen.

Er is ook een Reman Plus-programma. Hierbij houdt Bosch Rexroth - mits een kleine bijkomende vergoeding – extra wisselstukken op voorraad om indien nodig de verwachte herstellingen gegarandeerd te kunnen uitvoeren, zelfs na de reguliere servicebeschikbaarheid.

Voor een aantal producten geldt nu ook een speciale actie waarbij de levensduur door middel van een servicecontract verlengd kan worden tot 2020. Dit “long-life” servicecontract is een ideale oplossing om oudere machines of machines met moeilijk te servicen onderdelen toch draaiende te houden.

Bosch Rexroth verwittigt klanten als de serviceperiode bijna ten einde is en engageert zich via dit contract om de nodige reserveonderdelen voor de machine op stock te houden en de nodige technische kennis voor een eventuele reparatie te voorzien.

Mocht een toestel niet herstelbaar zijn, dan wordt het volledig vervangen. Life-long service leent zich uitstekend voor machines waarbij revisie of modernisering een te grote impact zouden hebben op de aanpassing van de applicatie en de kosten.

Klanten hoeven geen preventieve actie te ondernemen, terwijl de levenscyclus van de machine verlengd wordt.

U vindt Rexroth samen met Hydrauliek Morreels en de andere servicepartners tijdens Maintenance 2013 (20-21 maart 2013) in Hal 5, stand D106 van Brussels Expo.

Meer informatie op:
www.bosch.com en www.bosch.be.

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Outsource Communications
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.