• 14/02/2013
  • |     BB

Connect Group: «uitleveringen dramatisch laag in laatste 3 maanden 2012»

Luc Switten, CEO van de technische producent Connect Group : «In de laatste 3 maanden van 2012 waren de uitleveringen dramatisch laag». De klanten verdagen hun bestellingen.

Trefwoorden: #connect, #connect group, #kabel, #luc switten, #pcb, #switten

Lees verder

Nieuws

( Foto: Connect )

ENGINEERINGNET -- De economische malaise maakt veel bedrijven voorzichtiger en zet hen ertoe aan hun bestellingen zoveel mogelijk te verdagen.

Dat is de analyse van CEO Switten van Connect Group, een bedrijf dat bij uitstek in technische klanten als afnemer heeft. Het biedt aan externe bedrijven productiecapaciteit aan voor de samenbouw van kabels, PCB's en andere modules. Connect, met hoofdvestiging in Kampenhout, heeft onder meer ook productie in het Belgische Poperinge en in het Nederlandse Veldhoven.

Zo meldt de CEO voor heel 2012 een daling van de omzet met 4,4%, van 148,2 miljoen euro in 2011 tot 141,6 miljoen euro vorig jaar. De daling van de omzet speelde zich naar verluidt voornamelijk af in de tweede jaarhelft en meer specifiek in de maanden november en december van 2012.

Switten in het jaarverslag: "De eerste 6 maanden van 2012 waren naar verwachting. Tijdens de start van de zomer werd echter duidelijk dat de algemene vrees voor economische achteruitgang meer en meer een effectieve invloed kreeg op de economie en op het gedrag van de klanten."

"Enerzijds werden nog steeds orders geplaatst, anderzijds werd veelvuldig gevraagd om de uitlevering te verlaten. Deze tweespalt heeft een nefaste invloed op bedrijfsvoering."

"Productiecapaciteiten worden initieel gepland op basis van orderboek uitlever-prognose, de vertraging van de effectieve gevraagde uitlevering leidt daarna tot ongebruikte productiecapaciteit en herplanning die beiden een negatief effect hebben op de resultaten."

"De uitleveringen in de laatste 3 maanden van 2012 waren dramatisch laag en hebben dan ook een heel negatieve impact gehad op de cijfers van de 2e jaarhelft waardoor de positieve resultaten van de eerste jaarhelft teniet werden gedaan."

Toch ziet Connect 2013 positief tegemoet, onder meer dankzij de lancering van TIAS – Technology as a Service – waarbij klanten technologie afnemen, en dankzij een vrij stevig orderboek van 77 miljoen euro.