• 05/03/2013
  • |     BB

Duco Sickinghe stopt bij Telenet, opvolger al gevonden

Duco Sickinghe, de CEO van Telenet, heeft zijn ontslag ingediend. Hij wordt opgevolgd door de Australiër John Porter.

Trefwoorden: #austar, #john porter, #liberty global, #news corp, #porter, #sickinghe, #telenet, #telstra

Lees verder

personalia

( Foto: Telenet, Duco Sickinghe )

ENGINEERINGNET.BE -- In een officiële mededeling laat de raad van bestuur van Telenet weten het het ontslag van haar CEO, Duco Sickinghe, te hebben aanvaard. Sickinghe zal zijn functie als CEO neerleggen op 31 maart 2013 en aftreden als bestuurder op de algemene aandeelhoudersvergadering van 24 april 2013.

Sickinghe stond bijna 12 jaar aan het hoofd van het telecombedrijf. Frank Donck, voorzitter van de raad van bestuur, in een toelichting: “We respecteren de beslissing van Duco volledig. Dankzij zijn gedrevenheid, operationele en organisatorische vaardigheden, strategische visie en buitengewoon leiderschap is Telenet gedurende de laatste 12 jaren geëvolueerd tot één van de snelst groeiende Europese kabelbedrijven".

De opvolger van Sickinghe is (al!) gevonden in de persoon van de Australiër John Porter (55). Porter was tot de verkoop in mei 2012 aan Foxtel, CEO van Austar United Communication, een leverancier van TV‐diensten in Australië. Foxtel is een joint‐venture tussen News Corp en Telstra.

'Porters 30 jaar ervaring in de sector, gecombineerd met zijn recentere prestaties om een snelgroeiend ASX 100‐genoteerd bedrijf in Australië en Azië (redactie: Austar) te leiden, maken van hem de ideale kandidaat om Telenet in de volgende groeifase te leiden', aldus Telenet.

Porter is overigens geen onbekende bij Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet: Porter was een tijdlang Chief Operating Officer van Asia-Pacific bij United International Holdings, de voorganger van Liberty Global.

Hij is momenteel voorzitter en niet‐uitvoerend bestuurder van de raad van bestuur van Enero, een onderneming genoteerd op ASX, en oOh!media, het grootste 'outdoor advertising'‐bedrijf in Australië.

Porter is gehuwd en heeft vier kinderen. Begin april zal de familie Porter verhuizen naar België.