• 08/03/2013

Bijzonder alternatief voor draaihekken (+video)

Nieuw toegangssysteem met twee draaiende en schuivende panelen moet gebouwen veiliger maken.

Trefwoorden: #Barbecan Security Systems, #draaihek, #toegangscontrole, #veiligheid

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET -- Veel organisaties gebruiken draaihekken om niet zomaar iedereen bij hen binnen te laten komen. Probleem is echter dat ze de stroom mensen remmen. Bovendien kunnen mensen makkelijk over het draaihek springen, en zo de hele veiligheidsprocedure ontwijken.

De firma Barbecan Security Systems dokterde een bijzondere oplossing uit. De toegang tot de organisatie bestaat in dat geval uit een corridor met twee panelen uit kevlar of polycarbonaat. Hoe het precies werkt, is te zien op de video bij dit bericht.

De wijze waarop de panelen openen en sluiten, zorgen ervoor dat niemandongeoorloofd naar binnen kan.

Het systeem is voorzien van diverse sensoren: visuele, geluids-, IR-, RF-, en drukgevoelige. Deze laatste stellen de wandelsnelheid van de voetgangers vast en openen of sluiten de deuren afhankelijk van de hun loopsnelheid.

En, zoals het een Amerikaans bedrijf betaamt, heeft Barbecan het systeem ook voorzien van sensoren die nagaan of de voetganger geen wapens bij heeft. Als die sensoren geactiveerd worden, kan de ongewenste persoon de toegang worden ontzegd, of, een andere mogelijkheid: het eerste paneel gaat open, en sluit zich dan zoals gewoonlijk, maar het tweede opent niet, zodat de wapendrager dan gevangen zit tussen de twee panelen. En daar blijft hij, tot de politie opdaagt.

In noodgevallen, zoals vuur, openen de panelen dan weer automatisch, zodat de mensen in het gebouw vrij baan hebben en snel het terrein kunnen verlaten.


(KV) (afbeelding barbecan)

Video: