• 08/03/2013

Metal-Alliance.be stuurt studenten op industriële ontdekkingstocht - invitatie

Tijdens de metaalvakbeurs MTMS 2013 stuurt het overlegplatform Metal-Alliance.be scholieren en studenten van het technisch onderwijs op een industriële ontdekkingstocht.

Trefwoorden: #beurs, #metaal, #Metal-Alliance.be, #MTMS, #vakbeurs

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE -- Van 20 tot en met 22 maart vindt MTMS 2013 plaats, de technologiebeurs voor de bewerking en transformatie van materialen.

Metal-Alliance.be, het overlegplatform van invoerders voor gereedschapsmachines en toebehoren, grijpt deze vakbeurs aan om studenten van het technisch onderwijs op industriële ontdekkingstocht te sturen.

Woensdag 20 maart: Discover Metal-Alliance.be
Tijdens de Student Day op woensdag 20 maart zijn technische studenten (na voorinschrijving en onder begeleiding van hun leerkrachten) welkom op MTMS 2013 om nieuwe technologieën te komen ontdekken.

Een 16-tal leden van Metal-Alliance.be zullen tijdens deze Student Day een scholenparcours organiseren dat in de beurshallen zal worden aangeduid met speciale, duidelijk herkenbare tegels.

De bedrijven 4D Cam, Buhlmann, De Tollenaere, Fanuc Robotics, Germond, Gima Machines (Tecmo), Gühring, Haas (Van Waasdijk), Heidenhain, Metanox, Orbit, Produsoft, Seco Tools, Siemens, Talas en V.A.C. Machines zullen in hun stand een apart hoekje inrichten waar studenten naar hartenlust kunnen kennismaken met een innovatieve, hen wellicht nog vrij onbekende machine of technologie.

Er zal ook in alle deelnemende stands iemand klaar staan voor een demonstratie en om de nodige tekst en uitleg te verschaffen.

Donderdag 21 maart: Discover Metal-Alliance.be Award
Op donderdag 21 maart stelt elk lid van Metal-Alliance.be een deel van zijn stand ter beschikking voor de Metal-Alliance.be Award, een educatief spel voor technische scholieren. Hoe werkt het spel?

Discovery: elk deelnemend team wordt op een geselecteerde stand gebrieft over zijn specifieke opdracht. Welke stand dat precies is en de exacte inhoud van de opdracht hangen volledig af van het domein waarop de betreffende school focust, bijvoorbeeld de verspaning. Teams die tot deze groep behoren, komen uiteraard terecht bij de exposanten die in dat segment actief zijn.

Try-out: na de briefing mogen de teams onder begeleiding diverse oplossingen voor het gepresenteerde probleem uitproberen. Ze mogen die oplossingen volledig zelf bedenken.

Learning: In de laatste fase van het spel zullen de exposanten, die nauwlettend hebben toegekeken hoe de verschillende teams het voorgestelde probleem hebben aangepakt, zelf een oplossing en eventueel alternatieve methodes aanreiken.

Om 18 uur wordt het spel in het Agoria Village beëindigd met een algemeen feedbackmoment door Thierry Van Eeckhout (voorzitter), Michel Closet (vice voorzitter) en Peter Perremans (secretaris).

We noemen het bewust geen prijsuitreiking omdat er geen winnaars, maar al zeker geen verliezers zijn. Tijdens het leerproces worden de studenten namelijk op diverse aspecten beoordeeld zoals innovatie of methodologie.

De lijst is lang, want iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten. Elke deelnemende school keert met een prijs huiswaarts. Vergis u niet, het gaat om zeer waardevolle attenties, zoals een softwarelicentie, handgereedschappen,...


ACHTERGROND
Metal-Alliance.be wil met deze op de jeugd toegespitste acties tijdens MTMS 2013 de belangstelling van jongeren voor techniek aanwakkeren. Men beseft namelijk heel goed dat elk initiatief bedoeld om de kwaliteit van het lessenpakket te verhogen, de sector op niet eens zo lange termijn rechtstreeks ten goede zal komen.

LINK
www.metal-alliance.be

REGISTREREN
Voor de vakbeurs MTMS 2013: klik hier