• 11/03/2013

Agoria waarschuwt nieuwe Brusselse economieminister

Agoria: “Minister Cerexhe heeft een aantal dossiers tot een goed einde gebracht, maar er blijven ook nog dossiers onafgewerkt”

Trefwoorden: #agoria, #Frémault

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE --- Agoria maakte naar aanleiding van het vertrek van de Brusselse economieminister een korte balans van diens werk op. “Minister Cerexhe heeft een aantal dossiers tot een goed einde gebracht, maar er blijven ook nog dossiers onafgewerkt waarvoor de bedrijven nog vooruitgang verwachten van de nieuwe minister,” zegt Floriane de Kerchove, directrice van Agoria Brussel.

Agoria ziet nog drie dossiers waarin minister Céline Frémault als opvolgster van Benoît Cerexhe nog vooruitgang moet boeken. De Kerchove : “De fiscale druk op de bedrijven in het gewest blijft veel hoger dan in de rand. Wij vragen een vermindering van de lokale fiscale druk via de verhoging van het compensatiefonds.”

Agoria vraagt ook dat de opleidings- en tewerkstellingsinitiatieven van het gewest gebundeld worden. Dat kan door de oprichting van competentiepolen voor specifiek de ICT-sector en de industriële sector.

De technologiefederatie wijst er ook op dat het R&D-budget nog de hoogte in kan. Momenteel bedraagt het R&D-budget nog maar 1,1% van het Brussels BNP, een stuk onder de internationale doelstellingen. Voorts vraagt de technologiefederatie dat de Brusselse regering werk zou maken van de introductie van systemen van innovatiecheques zoals die reeds bestaan in de andere gewesten.

Agoria vraagt ten slotte dat de nieuwe economieminister er voor zorgt dat de economische dimensie niet wordt vergeten in belangrijke dossiers als het gewestelijk bestemmingsplan, het gewestelijk plan voor duurzame ontwikkeling en het parkeerplan.


(KV) (foto senaat)