• 12/03/2013
  • |     BB

Boskalis voegt Vietnamees en Australisch baggercontract aan planning toe

Boskalis haalt twee baggercontracten in Australië en Vietnam binnen met een gezamenlijke contractwaarde van zowat 70 miljoen euro.

Trefwoorden: #backhoe, #boskalis, #Petrovietnam

Lees verder

Nieuws

( Foto: Boskalis, haven van Melbourne )

ENGINEERINGNET -- In Australië mag Boskalis voor de havenautoriteit van Melbourne baggerwerkzaamheden uitvoeren in de haven. Het gaat in dit geval om een contract voor vier jaar, met twee verlengingsopties van ieder drie jaar.

De opdracht bestaat erin de vaargeul van de haven over een lengte van circa 60 kilometer uit te baggeren. Voor dit project zal een middelgrote sleephopperzuiger en een backhoe worden ingezet die naast het baggeren zorgdragen voor het afvoeren, storten en afdekken van de baggerspecie.

De haven van Melbourne is de grootste container- en goederenhaven van Australië. Dit project gaat al in maart 2013 van start.

Tegelijk maakt Boskalis bekend ook in Vietnam een contract binnengehaald te hebben. Hiervoor was het een consortium aangegaan met een dochteronderneming van de nationale Vietnamese oliemaatschappij Petrovietnam.

In Nghi Son zal een toegangskanaal en havenbassin voor een nieuwe raffinaderij en petrochemisch complex worden gebaggerd. Na afronding van de baggerwerkzaamheden hebben schepen met een capaciteit van 30.000 DWT toegang tot de haven en kunnen zij de Nghi Son raffinaderij bedienen.

Voor dit project zal een grote sleephopperzuiger worden ingezet en de werkzaamheden zullen naar verwachting later dit jaar aanvangen en medio 2014 zijn afgerond.