• 15/03/2013

André Kuipers ambassadeur Techniekstudies (+video)

Astronaut André Kuipers benoemd tot ambassadeur voor het 'Techniekpact', waarmee het kabinet jongeren wil verleiden om een techniekopleiding te volgen.

Trefwoorden: #techniekpact; kuipers

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.NL -- Astronaut André Kuipers is benoemd tot ambassadeur voor het 'Techniekpact', waarmee het kabinet jongeren wil verleiden om een techniekopleiding te volgen.

Dat hebben minister Bussemaker (OCW) en minister Kamp (EZ) bekend gemaakt tijdens een werkbezoek aan de 'Leidse instrumentenmakers School' (LiS). Kuipers, Bussemaker en Kamp gingen daar in gesprek met docenten, studenten en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven over betere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Onder meer werd Kuipers, in december 2002 , Kuipers geselecteerd als boordwerktuigkundige voor de Sojoez TMA-4-vlucht naar het Internationale Ruimtestation.

Met hem zet het kabinet een boegbeeld in dat zich al jaren inspant om jongeren enthousiast te maken voor techniek. “Het is moeilijk te accepteren dat in tijden van oplopende werkloosheid de groei van bedrijven belemmerd wordt omdat ze kampen met een tekort aan mensen met een technische opleiding”, aldus minister Kamp van Economische Zaken (EZ).

“André Kuipers kan als geen ander het belang van techniek illustreren en hopelijk weet hij meer jongeren te enthousiasmeren voor een technische opleiding en bedrijven ertoe te bewegen hun deuren verder te openen voor jongeren die praktijkervaring willen opdoen en in de techniek aan de slag willen”.

Voor het Techniekpact maakt Kuipers een ronde door het land om iedereen van jong tot oud te inspireren en te interesseren voor de techniek. Kuipers: “Er zijn volop kansen in de techniek maar helaas bestaat er nog een verkeerd beeld over. Wat mij betreft mogen onderwijs en bedrijfsleven daarom meer inspelen op de belevingswereld van jongeren. Techniek is namelijk de toekomst”, aldus.

Dit voorjaar sluit het kabinet samen met werkgevers, het onderwijs en de werknemersorganisaties het Techniekpact. Namens het kabinet zullen de minister en de staatssecretaris van Onderwijs en de ministers van Economische Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid het Techniekpact ondertekenen. Paul de Krom is aanjager van het pact.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME via haar Servicedesk: tel. 088 - 400 84 00 of mail fmeservicedesk@fme.nl


(KV)(foto wikipedia)

Video: