• 19/03/2013
  • |     BB

CMMS-ontwikkelaar CARL Software verkiest eigen verkoopkanaal voor Benelux

De Franse ontwikkelaar van onderhoudssoftware CARL Software kondigt oprichting aan van eigen verkoopkantoor, gevestigd in Brussel. Voorheen werd de software verdeeld door SI Group.

Trefwoorden: #asset management, #carl, #carl software, #CMMS, #maintenance, #onderhoud, #si group, #siveco

Lees verder

Techniek

( Foto: CARL Sofware )

ENGINEERINGNET – CARL Sofware is één van de grootste ontwikkelaars van software voor computerondersteund onderhoud en asset management in Frankrijk. Het bedrijf richt nu zijn pijlen op de Benelux-landen, en roept daarvoor een eigen dochteronderneming in het leven die zal opereren vanuit Brussel.

Tot nu werd de software verdeeld door SI Group. Dankzij dat dealerschap wist het Franse bedrijf al een stevige klantenkring op te bouwen, waaronder Bridgestone Aircraft Tire, CG Power Systems, de Europese Commissie, Eurocontrol, Thales Nederland,…

Waldo Vandenhende, bestuurder bij SI Group: “De afgelopen jaar is de gebruikersgroep in België aanzienlijk gegroeid. Het werd dan ook steeds belangrijker om deze gebruikersgemeenschap rechtstreeks te bedienen vanuit de software-ontwikkelaar zelf."

De leiding van de Benelux-vestiging komt in handen van Paul-Henri De Fays, een erkend expert in de materie. De Fays is een oudgediende: hij bekleedde functies bij onder meer CSC, Steria en NSI en meer recent, van 2010 tot 2013, bij de SIVECO Group.

CARL Software houdt overigens sinds eind vorig jaar een belang aan van 33,34% in SIVECO, waarmee het een 'blokkeringsminderheid' van de aandelen in handen heeft.


ACHTERGROND
Op de komende Maintenance-vakbeurs in Brussel (deze week, op 20 en 21 maart 2013) gaat de Benelux-vestiging officieel van start. Een van de software-oplossingen is bij de drie finalisten voor de 'Bemas Innovation Award 2013', een prijs die door de Belgian Maintenance Association (BEMAS) tijdens de beurs wordt uitgereikt.