• 26/03/2013

17-jarige verkoopt app voor 30 miljoen dollar aan Yahoo

Yahoo telt 30 miljoen dollar neer voor Summly, een nieuws-app die werd gecreëerd door een 17-jarige Britse tiener. Dat is alvast een stevige prijs voor een app van ongeveer vijf maanden oud.

Trefwoorden: #D'Aloisio, #iphone, #Li Ka-shing, #summly, #trimit, #yahoo

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET -- Yahoo heeft de overname zelf bekendgemaakt in een blogpost. Summly maakt op basis van een algoritme een relevante samenvatting van nieuwsartikelen en presenteert die in een korte paragraaf die op het scherm van je iPhone past. Zo vat je meteen de essentie van een artikel en kan je eventueel doorklikken naar het volledige stuk.

De app van Nick D'Aloisio zag oorspronkelijk het licht als Trimit, een tooltje dat hij al in 2011 heeft gecreëerd om de informatie op webpagina’s samen te vatten. Na een investering van 250.000 dollar door multimiljonair Li Ka-shing, oprichter van Horizon Ventures, werd Summly geboren.

Summly zal door de overname ophouden te bestaan als app, maar komt binnenkort terug tot leven in Yahoo’s mobiele producten. D’Aloisio en zijn team zullen zich aansluiten bij Yahoo’s afdeling voor mobiele en opkomende technologieën.

Yahoo heeft zelf niet vrijgegeven hoeveel ze precies betaald hebben voor Summly, maar volgens AllThingsD gaat het om zo’n 30 miljoen dollar, waarvan 10 procent in aandelen. Dat is een stevige prijs voor een app van ongeveer vijf maanden oud, met nog geen miljoen downloads sinds de lancering.

Maar de app werd ook bestempeld als een van de beste apps in de App Store in 2012 en is dan ook een mooie aanwinst voor het bedrijf.

CEO Marissa Mayer zet volop in op de overname van veelbelovende apps om Yahoo een plaats te geven in het mobiele landschap. Zo kocht het bedrijf eerder ook al recommendatie-app Stamped en de mobiele video-chat startup OnTheAir.


(bron: ZDNet, Dries Cludts)