• 27/03/2013
  • |     BB

JBC lanceert nanobio-collectie met T-shirts voor kinderen

Niet alledaags: een T-shirt lijn voor kinderen van 6-12 jaar, gesponsord door het onderzoekscentrum imec, die de onzichtbare 'nanobio'-wereld visualiseert. Voor het goede doel.

Trefwoorden: #imec, #Ingrid Lieten, #Lechat, #Nodebox, #Sint-Lucas

Lees verder

research

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE -- Dit is schitterend: een kledingketen (JBC) die een lijn T-shirts lanceert die over nanotechnologie gaat. Gesponsord door een hightech onderzoeksinstelling (imec), gecreëerd door een ontwerpster (Ludivine Lechat), met behulp van open source software (Nodebox) van een onderwijsinstelling (Sint-Lucas Antwerpen).

Twee werelden die normaal mijlenver uit elkaar liggen, verenigd in een T-shirt. Een subtiele manier om technologie 'cool' te maken. De opbrengst van de verkoop blijft binnen de onderwijssector en gaat integraal naar de bouw van een lagere school in Bangladesh. Wéér een herkenbaar iets voor jongeren.

De samenwerking ligt bovendien volledig in lijn met de campagne ‘Richting Morgen’ van Vlaams minister van innovatie Ingrid Lieten. Via een brede wetenschapscommunicatie wil ze een cultuur voor wetenschap en innovatie bij alle lagen van de bevolking creëren, en de participatie aan wetenschap en innovatie verhogen.

“Vandaag is slechts één diploma op vijf een technisch-wetenschappelijk diploma. Het zijn samenwerkingen zoals deze tussen imec, JBC, Ludivine Lechat en Sint-Lucas die jongeren kunnen inspireren en warm maken voor wetenschap en technologie", aldus Lieten.

De lancering van de nieuwe T-shirtlijn vindt plaats tijdens de technoweek van RVO-Society op imec, een week vol nanotech workshops voor leerlingen van de 3de graad van de lagere school.

Tegelijk met de lancering van de T-shirts introduceert imec ook een website voor kinderen: www.studionanobio.be. Kinderen kunnen op de studio nanobio website labmember worden en kennismaken met het de wereld van nanotechnologie op imec.