• 02/04/2013

SICK's gloednieuwe Inspector PIM60 visiesensor

Visiesensor PIM60 optimaliseert de kwaliteitscontrole en efficiëntie in productie. Eenvoudige positiebepaling, inspectie en meting.

Trefwoorden: #Inspector PIM60, #Sick, #visiesensor, #visiesystemen

Lees verder

Productnieuws

De gloednieuwe Inspector PIM60 visiesensor van SICK is ideaal voor de inspectie en positiebepaling van onderdelen/producten tegen hoge snelheden. Bovendien heeft de sensor intelligente meetfuncties en een personaliseerbare webserver.

De brede functionaliteit van de nieuwe Inspector PIM60 in combinatie met de nauwkeurige kalibratiefunctie garandeert een nog betere kwaliteitscontrole en een hogere efficiëntie in de meeste industrieën.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij kwaliteitsinspectie met dimensie- en positiebepaling van commerciële goederen, inspectie van onderdelen en dimensiebepaling bij de assemblage van elektronische componenten en beltpicking met inspectie en dimensionering in de auto-industrie.

Toolbox uitgebreid met meetfuncties
Met de Inspector PIM60 hebben machinebouwers, -integratoren en eindgebruikers een multifunctionele toolbox in handen met extra opties om diameters, hoeken en afstanden te meten.

Het levert dezelfde prestaties als een smart camera, maar met het gebruiksgemak van een sensor. Dankzij de nieuwe flexibele meettools is het mogelijk om dimensies te meten en te beoordelen of die al dan niet aanvaardbaar zijn – de zogenaamde pass/fail-verificatie. Bovendien kunnen er gedetailleerde meetwaarden geleverd worden via Ethernet/IP of TCP/IP.

Datavisualisatie en controle
De Inspector PIM60 webserver is een eenvoudige en kostenefficiënte manier om productieprocessen te monitoren.

Bovendien kan de webserver ook gebruikt worden om specifieke websites en lay-outs van klanten te importeren, waardoor men aparte schermen en gebruikersinterfaces kan instellen met specifieke lettertypen, graphics, logo’s en functies.

De voordelen van een intelligentie kalibratie
Het gesofisticeerde kalibratieconcept garandeert betrouwbare inspectieresultaten op bewegende of roterende onderdelen– zelfs als de Inspector PIM60 schuin gepositioneerd is of als er groothoeklenzen gebruikt worden.

De kalibratiefunctie maakt het mogelijk om de door de visiesensor gemeten waarden in millimeter te verstrekken, zodat ze meteen gebruikt kunnen worden om de robot of de grijper te controleren.

Uiterst geschikt voor deze applicaties

  • Kwaliteitsinspectie met dimensie- en positiebepaling van objecten
  • Geïntegreerde kwaliteitscontrole in verpakkingsmachines
  • Gekalibreerde uitlijning bij de assemblage van elektronische onderdelen
  • Inspectie van onderdelen en dimensiecontrole bij de assemblage van elektronische componenten
  • Volautomatische picking met inspectie en dimensionering in de auto-industrie
  • Sturen van AGV’s over geverfde lijnen

Voor meer informatie:
SICK nv
Doornveld 10 - 1731 Asse
Tel. 02/466.55.66

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Sick
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.