• 02/04/2013
  • |     BB

CEO Michiel Peters weg bij Vanderlande Industries

Vanderlande Industries maakt bekend dat CEO Michiel Peters per 1 april het bedrijf zal verlaten. Ex-CEO Peter Gerretse neemt zijn functie ad interim waar.

Trefwoorden: #broekhuijsen, #michiel peeters, #peter gerritse, #vanderlande

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vanderlande, Michiel Peters )

ENGINEERINGNET.NL –De fabrikant van geautomatiseerde material-handlingsystemen Vanderlande Industries is op zoek naar een nieuwe CEO. De huidige topman, Michiel Peters, verlaat het bedrijf op 1 april 2013.

Peters had zijn vertrek al een tijdje geleden aangekondigd. Het zoekproces naar een opvolger is naar verluidt gestart. Ad interim neemt voormalig CEO Peter Gerretse het operationele management op zich.

Michiel Peters heeft sinds 2004 een mooi traject doorlopen bij Vanderlande. Dit jaar zal het bedrijf bijvoorbeeld zijn boekjaar (in maart) afsluiten met een recordomzet van 700 miljoen euro, aldus Paul Broekhuijsen, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Over de reden van zijn vertrek en zijn toekomstplannen blijft vertrekkend CEO Peters vaag: "Na ruim acht jaren, waarvan de laatste vier heel intensief waren, heb ik behoefte aan een korte rustpauze. Daarna ga ik me weer oriënteren op een nieuwe uitdaging."

Peters trad in 2004 aan als Managing Director Operations en was sinds 2009 verantwoordelijk als CEO.


.

ACHTERGROND
Het Nederlandse Vanderlande Industries implementeert material-handlingsystemen van zeer diverse omvang, van lokale sorteerdepots, luchthavens en distributiecentra tot de grootste installaties ter wereld. De omzet van Vanderlande Industries is ruim € 700 miljoen en het bedrijf heeft 2.700 werknemers, van wie ruim 50% met een HBO of universitaire opleiding.