• 05/04/2013
  • |     BB

Apple's nieuwe campus in de visie van Steve Jobs (+video)

Het budget voor de nieuwe campus van Apple is al opgelopen tot 5 miljard dollar. Bekijk de video met de presentatie van de originele plannen door Steve Jobs.

Trefwoorden: #apple, #cupertino, #steve jobs

Lees verder

Nieuws

( Foto: City of Cupertino )

ENGINEERINGNET – Het nieuwe hoofdkwartier van Apple zal geen 3 miljard dollar kosten, maar 5 miljard.

Een door zijn ziekte getekende Jobs deed in 2011 zijn plan voor het stadsbestuur van Cupertino uit de doeken om 12.000 mensen in één kantoorgebouw onder te brengen. Nu zitten die verspreid over een hele reeks gehuurde gebouwen.

"Wij willen ze allemaal samenbrengen in een nieuwe campus, en vermits kantoorgebouwen onveranderlijk saai zijn," aldus Jobs, "willen wij beter doen".

In de gevelpartij van het volledig ronde, futuristische gebouw - het lijkt op een ruimteschip - is in de visie van Jobs bijvoorbeeld geen enkel raam recht. Ze bestaat volledig uit gebogen vensterglas dat speciaal voor Apple op maat gemaakt zal zijn en een structuur van 260.000m² (!) omspant. Het moet energetisch bovendien zelfbedruipend zijn£.

Intussen zijn de werken nog steeds niet begonnen. De huidige CEO Tim Cook liet in de media al weten dat hij vastbesloten is om door te zetten, maar vermeldde in één adem dat het gebouw er niet exact zal uitzien zoals Steve Jobs het in zijn hoofd had.


Video: