• 05/04/2013
  • |     BB

Vlaamse 3D-scanner voor minder dan 1.000 euro

‹Dit is Belgisch› 3D printers, allemaal goed en wel, maar hoe raak je als gewone consument aan een bestand om naar zo'n printer te sturen? «Dat is een vergeten aspect», stelt het Vlaamse 4DDynamics dat met een goedkope oplossing komt.

Trefwoorden: #3D, #3d print, #4DDynamics, #Fab Labs

Lees verder

Techniek

( Foto: 4DDynamics )

ENGINEERINGNET.BE –- 3D printen is 'hot'. Vlaanderen maakt plannen, de Fab Labs rijzen uit de grond, in Nederland is er zelfs al een grootwarenhuis waar je een 3D printer gewoon uit de rekken neemt.

In principe is het printen in 3D de afgelopen jaren relatief gemakkelijk geworden. En een stuk goedkoper.

Marketing Manager Stefaan Guilliams van 4DDynamics uit Deurne nabij Antwerpen: "Maar een vergeten aspect is het genereren van data die je naar zo'n printer stuurt. Nochtans vormt het scannen in diverse toepassingen dikwijls de basis om tot een print te komen."

Het Vlaamse bedrijf heeft nu als eerste software voor zijn scanners ontwikkeld die gegevens rechtstreeks naar de 3D-printer kunnen sturen, zonder dat er vaak dure en moeilijke 3D-programma’s voor specialisten aan te pas komen. Het goedkoopste model (foto) kost minder dan 1.000 euro.

Er komt ook een heuse 3D-winkel. Die gaat eind april 2013 open in het centrum van Londen. Dat wordt meteen de eerste wereldwijd, stelt het bedrijf.