• 09/04/2013
  • |     BB

Ansys koopt IT-technologie voor composietanalyse

De ontwikkelaar van simulatiesoftware Ansys heeft Evolutionary Engineering in Zurich overgenomen. Dat bedrijf levert technologie voor composietanalyse, vooral inzake pre- en postprocessing.

Trefwoorden: #ansys, #Evolutionary Engineering, #Jim Cashman

Lees verder

Techniek

( Foto: Evolutionary Engineering )

ENGINEERINGNET – Het Amerikaanse Ansys doet al geruime tijd op de diensten van EVEN - Evolutionary Engineering AG. Zo is hun software bijvoorbeeld nu al een onderdeel van één van platformen van Ansys, met name zijn pre- en post-processing oplossing voor composieten.

Via dat platform is het bijvoorbeeld mogelijk om productontwerpen virtueel bloot te stellen aan stress-tests en progressief de schade, delaminatie en scheuren te berekenen.

Met de post-processing functies kan diepgaand onderzoek gedaan worden naar de ultieme gedragseigenschappen. Gebruikers hebben de beschikking over globale resultaten en kunnen detailanalyses uitvoeren per individuele laag.

'Het gebruik van composietmaterialen is de afgelopen tien jaar sterk toegenomen met als direct gevolg een groeiende vraag naar nieuwe technologie voor ontwerp, analyse en optimalisering', verantwoordt Ansys de acquisitie. Jim Cashman, president en CEO van Ansys is concreter: "Dankzij de overname kan de EVEN-technologie nu ook in onze andere producten worden geïntegreerd."

Het overnamebedrag of meer details werden niet vrijgegeven.


ACHTERGROND
Onderzoeks- en ontwikkelteams zien zich vaak voor grote uitdagingen gesteld wanneer ze de formule voor een composiet in relatie tot een specifieke toepassing moeten bepalen. Om gelaagde composieten te produceren, moeten ingenieurs de optimale materiaalformule definiëren. De uitdaging is dat deze afhankelijk is van het aantal lagen in combinatie met de dikte en de relatieve oriëntatie van elke laag.