• 23/04/2013
  • |     BB

Werkmaatschappijen USG Professionals krijgen nieuwe namen

USG People blijft in beweging. De HR-dienstenleverancier paste in het verleden al zijn structuur aan, maar gaat nu nog een stap verder richting internationalisering.

Trefwoorden: #Hubert Vanhoe, #human resources, #job, #jobaanbieding, #kinds, #saskia kinds, #usf, #vacature, #vanhoe

Lees verder

HR

( Foto: USG, Saskia Kinds )

ENGINEERINGNET.BE -- USG Professionals, onderdeel van HR-dienstenleverancier USG People, zet voluit in op internationale groei. Dat vertaalt zich onder andere in een nieuwe naam voor de verschillende werkmaatschappijen, met ingang van 1 mei 2013.

Wat techniek en wetenschappen aangaat, gaat USG Innotiv – een onderdeel van die afdeling - voortaan als USG Engineering Professionals, USG ICT Professionals en USG Science Professionals door het bedrijfsleven.

USG Professionals staat vandaag sterk in Nederland en België. Het bedrijf is ook actief in Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

“We streven een grotere herkenbaarheid na in alle landen waar we aanwezig zijn, in de eerste plaats omdat we onze activiteiten er gevoelig willen uitbreiden”, zegt Hubert Vanhoe, Chief Operational Officer van USG People en verantwoordelijk voor USG Professionals.

Saskia Kinds, tot voor kort Managing Director USG Innotiv, werd aangesteld als Vice President USG Professionals Belgium.

Co-creatie als manier van samenwerken
'USG Professionals helpt bedrijven om de inzet van arbeid optimaal en in realtime af te stemmen op de noden. Dat kan in functie van pieken of dalen in de productie of dienstverlening, maar evengoed de groeifase waarin het bedrijf zich bevindt', stelt het bureau in een mededeling.

Naast flexibele arbeid biedt USG Professionals klanten ook de kans om met de experten van het bedrijf samen te werken in een outsourcingmodel. Zo kunnen de werkmaatschappijen vaste werkzaamheden of processen geheel of gedeeltelijk overnemen. 'Co-creatie wordt een belangrijke manier van samenwerken', aldus het bedrijf.

“We willen onze klanten de kans bieden extra flexibiliteit in te bouwen zonder aan kwaliteit in te boeten,” aldus Saskia Kinds. “Door bepaalde processen uit handen te nemen, laten we hen bovendien toe om te focussen op hun kerntaken en toegevoegde waarde. Dat rendeert.”


ACHTERGROND
USG People is met een omzet van € 2,9 miljard in 2012 een van de grootste leveranciers van HR-diensten in Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Nederlandse Almere.