• 13/05/2013

Pierre-Olivier Beckers van Delhaize Groep stapt op

Delhaize Groep kondigt vertrek aan van Pierre-Olivier Beckers als Voorzitter Executief Comité en Afgevaardigd bestuurder

Trefwoorden: #Delhaize Groep, #Pierre-Olivier Beckers

Lees verder

personalia

( Foto: Delhaize Groep )

ENGINEERINGNET.BE -- Pierre-Olivier Beckers stapt onverwacht op als Voorzitter Executief Comité en Afgevaardigd bestuurder tegen het einde van het jaar, maar zal aanblijven als bestuurder.

Hij zal zijn huidige functie blijven als CEO blijven uitvoeren totdat er een waardige opvolger gevonden is. Nadat de opvolging verzekerd is zal Pierre-Olivier Beckers in de Raad van bestuur nog aanblijven als niet uitvoerende bestuurder.

Dhr Beckers trad in dienst bij Delhaize Groep in 1983, was bestuurder van de onderneming sinds 1995 en werd benoemd tot Voorzitter en CEO in januari 1999. In bijna 15 jaar als CEO heeft hij Delhaize Groep geleid en getransformeerd doorheen een periode van voortdurende verandering in de globale sector van de voedseldistributie.

In januari 2000 werd hij door Trends uitgeroepen tot Manager van het jaar. In 2009 werd hij verkozen tot BEL 20 CEO van het jaar door de enkel Belgische kranten.

De Raad van Bestuur is gestart met de zoektocht naar een opvolger en zal zowel interne als externe kandidaten beoordelen. Het is actief betrokken bij het proces om een vlotte en ordelijke overgang van CEO te verzekeren tegen het einde van 2013.


(LVD)