• 15/05/2013

Corsmit wijzigt in Royal HaskoningDHV

Aanleiding voor de naamwisseling is de fusie in 2012 van Royal Haskoning met DHV en de samenvoeging van de expertise van deze bedrijven op het gebied van constructief ontwerpen van gebouwen.

Trefwoorden: #adviesbureau, #Corsmit, #ingenieurs, #projectmanagement, #Royal HaskoningDHV

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot website Corsmit )

ENGINEERINGNET.NL -- Corsmit Raadgevend Ingenieurs, onderdeel van internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV, opereert vanaf 1 mei 2013 enkel nog onder de naam Royal HaskoningDHV.

Royal HaskoningDHV brengt haar inhoudelijke en specialistische kennis samen in de Adviesgroep Structural Design met voormalig Corsmit-directielid Jan Janssen aan het hoofd.

Janssen: “Door onze constructieactiviteiten samen te brengen creëren we een sterke groep van ruim 85 professionals en zijn we in staat om toegevoegde waarde te leveren in grote multidisciplinaire projecten wereldwijd”.

Corsmit leverde sinds 1963 constructieve ontwerpen voor vele gebouwen in binnen- en buitenland. Internationaal was het bedrijf actief in Europa, Afrika en Azië.

In Nederland ontwierpen ze onder meer constructies voor uiteenlopende gebouwen als appartementen, kantoren, theaters, musea, rechtbanken, religieuze gebouwen, ziekenhuizen, gevangenissen en multifunctionele gebouwen. Expertise opgedaan gedurende deze halve eeuw, de ervaring met complexe binnenstedelijke omstandigheden en het grote aantal hoogbouwprojecten zijn een goede basis voor de toekomst.

Het tekende voor het constructief ontwerp van ‘De Rotterdam’, het grootste multifunctionele bouwproject van Nederland. Het gebouw (een ontwerp van Rem Koolhaas) is 149 meter hoog en een ‘verticale stad’ met kantoren, een hotel, 228 appartementen, restaurants, winkels en een garage met 640 parkeerplaatsen. De ruwbouw van dit drie torens tellende gebouw is inmiddels gereed.

In Denemarken zijn ze betrokken bij het grootste ziekenhuis in Noord-Denemarken, het Aalborg Ziekenhuis. Het nieuwe ziekenhuis is 134.500 vierkante meter groot en maakt deel uit van de plannen van de Deense regering om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren.


(GL)