• 30/05/2013
  • |     BB

Taminco is ‹meest aantrekkelijke werkgever› in Gentse regio

Het chemisch bedrijf Taminco is de meest aantrekkelijke werkgever in de Gentse regio. Dat besluit Randstad op basis van een onderzoek bij 1.500 respondenten in de regio Gent.

Trefwoorden: #Ablynx, #Innogenetics, #lotus, #Oleon, #randstad, #taminco, #Termont

Lees verder

HR

( Foto: Taminco )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds 2000 heeft HR-dienstverlener Randstad een award voor de meest aantrekkelijke werkgever in heel België. Dit jaar werd voor het eerst een gelijkaardig onderzoek uitgevoerd op regionale schaal.

De Gentse regio had de eer de spits te mogen afbijten. Voor het lokale onderzoek werd eerst een longlist van 40 bedrijven geselecteerd. Deze werden nadien door 1.500 respondenten beoordeeld.

Op basis van deze studie blijkt dat het Gentse chemiebedrijf Taminco de meest aantrekkelijke werkgever in de Gentse regio is. Van degenen die het bedrijf kennen stelt 42 percent 'graag tot zeer graag' in het bedrijf te willen werken.

Het biotechbedrijf Ablynx haalt het net niet en strandt op een bandbreedte. Een ander chemiebedrijf, Oleon, haalt de derde plaats. De top 5 wordt volgemaakt door Innogenetics en het voedingsbedrijf Lotus Bakeries.

Burgemeester Termont van Gent reikte de Regionale Randstad Award uit aan de gelukkige winnaar op een event mee georganiseerd door Voka Oost Vlaanderen.


ACHTERGROND
Taminco is ’s werelds grootste gespecialiseerde alkylamineproducent. Alkylamines en hun derivaten zijn bouwstenen die gebruikt worden in een breed spectrum van chemische producten met uiteenlopende toepassingen in de markten van landbouw, diervoeding, persoonlijke verzorgings-en huishoudproducten, energie en waterbehandeling. Taminco stelt wereldwijd ongeveer 850 medewerkers tewerk in verschillende verkoopskantoren verspreid over 20 landen en in zeven productievestigingen in België, Duitsland, de Verenigde Staten en China.