• 06/06/2013

Saskia Kinds benoemd tot bestuurder van Agoria

Saskia Kinds, USG Professionals België, werd op 22 mei benoemd tot bestuurder van Agoria.

Trefwoorden: #Agoria, #bestuur, #Saskia Kinds, #staffing & outsourcing solutions, #USG Professional

Lees verder

personalia

( Foto: USG Professionals, Saskia Kinds )

ENGINEERINGNET.BE -- Saskia Kinds leidt de divisie USG Professionals in België. Deze divisie is actief in staffing & outsourcing solutions, en richt zich naar hoger opgeleiden in 7 vakgebieden.

Zij verdiende eerder haar sporen als HR-manager bij Keppel Seghers Belgium, en als Managing Director van USG Innotiv (vandaag opgesplitst in USG Engineering, USG ICT en USG Science).

Saskia Kinds: "Onze industrie kampt met vele uitdagingen, ook op het vlak van tewerkstelling. Zo komt het aantal hoogopgeleiden in STEM-functies (Science, Technology, Engineering & Mathematics) niet tegemoet aan de vraag op de arbeidsmarkt. En de vooruitzichten zijn somber."

"Met kwalijke gevolgen voor onze innovatie en de performantie van onze lokale economie. Een bestuurdersrol bij de grootste federatie in ons land zal mij nog meer slagkracht bieden om ideeën en oplossingen aan te dragen en te implementeren. Mijn ambitie is om België internationaal competitief te houden, en onze welvaart te verzekeren."

Christ’l Joris en Paul Soete, voorzitter en CEO van Agoria: "Saskia is een bewogen ondernemer, een van de leading ladies in de industrie. Zij voegt heel wat relevante kennis en ervaring toe op het gebied van workforce management in de technologische sector."

"Tijdens projecten waarin we eerder samenwerkten, zoals de jaarlijkse ‘Dag van de Ingenieur’, leerden wij haar kennen als een vrouw met een uitgesproken visie op de arbeidsmarkt, en met het vermogen om dingen in beweging te zetten."


(GL)