• 19/06/2013

Kathleen Dupont wordt Algemeen Directeur van USG Engineering Professionals

Dupont wordt op 1 juli de nieuwe Algemeen Directeur van USG Engineering Professionals en USG Science Professionals, voorheen bekend als USG Innotiv Engineering en USG Innotiv Science.

Trefwoorden: #HR- dienstverlening, #human resources, #USG Engineering Professionals, #USG Innotiv Engineering, #USG Innotiv Science, #USG Science Professionals

Lees verder

personalia

( Foto: USG Engineering Professionals )

ENGINEERINGNET.BE -- Kathleen Dupont treedt daarmee in de voetsporen van Saskia Kinds, die eerder dit jaar Vice President van USG Professionals in België werd.

Opgeleid als industrieel ingenieur elektromechanica startte Kathleen Dupont haar carrière in HR- dienstverlening voor ingenieurs. In 2004 is zij bij het toenmalige USG Innotiv komen werken. Eerst als Specialty Manager Bouw & Infra, en vanaf 2007 in de functie van Operationeel Directeur.

"De keuze voor Kathleen past perfect in onze strategie", stelt Saskia Kinds. "Wij vinden het essentieel dat de managers van onze werkmaatschappijen zelf experts zijn in het vakgebied. Alleen zo kunnen wij de uitdagingen van de sector goed begrijpen, een geloofwaardige gesprekspartner zijn voor klanten en kandidaten, en in onze dienstverlening naar professionals en opdrachtgevers anticiperen op trends die zich aftekenen."

"Daarnaast is Kathleen met haar jarenlange ervaring binnen het bedrijf en haar ondernemerschap de juiste vrouw om, naast onze succesvolle staffing oplossingen, de tak outsourcing verder uit te bouwen."

Ze heeft een uitgesproken visie op de engineering-markt: "Als ingenieur volg ik het reilen en zeilen binnen engineering en science al bijna 20 jaar. Door het nijpend tekort aan technische professionals kunnen bedrijven vandaag geen kant meer op. Dat is een potentieel risico voor de groei van bedrijven en indirect voor onze hele economie."

"Ik geloof stellig dat onze werkgevers vandaag nog teveel in een ‘reactieve’ modus zitten, waarin ze proberen ‘mee te zijn en bij te blijven’. Door op een slimme manier te kijken naar de inzet van technische professionals, kunnen we de stap zetten naar een proactieve modus, en trendsetters worden in innovatie. Met goed workforce management anticiperen op technische evoluties bijvoorbeeld, of meer durven denken in rollen en competenties."


(GL)

ACHTERGROND
Kathleen Dupont staat aan de wieg van de ‘Dag van de Ingenieur’, een initiatief dat na zes jaar is uitgegroeid tot een breed gedragen moment van aandacht voor het technisch beroep. Verder is zij de bedenker van succesvolle innovatieve concepten zoals ‘VakantieJob DeLuxe’ en ‘Masterclass Business Skills’, die de loopbaan van studenten en young professionals een reële versnelling geven.