• 27/06/2013

Metaalunie Smart Solution Award 2013 gewonnen door Ventil

Ventil, mkb-metaalbedrijf, won volgens de jury de Smart Solution Award 2013 vanwege zijn permanente innovatiedrang en groei in omzet, mensen en winst.

Trefwoorden: #Koninklijke Metaalunie, #mkb, #mkb metaal, #smart solutions award, #Ventil

Lees verder

Nieuws

( Foto: Martijn van Dam )

ENGINEERINGNET.NL -- Ventil ontving de Metaalunie Award uit handen van juryvoorzitter Arnold Stokking. Alexander de Bas, vice-voorzitter Koninklijke Metaalunie, overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van € 5.000, -.

De jury noemde de drie genomineerde bedrijven Hauzer Techno Coating, Phoenix 3D Metaal en Ventil ’geweldig bijzonder’. De drie bedrijven kregen de nominatie voor de Award uitgereikt. De Bas vond de tien districtswinnaars ‘allemaal parels van de maakindustrie’.

Ventil is producent van hogedruk testapparatuur voor industriële veiligheidstoestellen, regelafsluiters en open-dicht afsluiters met vestigingen in Nederland, USA en Verenigde Arabische Emiraten. Verder produceert het slijp- en lepmachines voor bewerking van afsluiters en veiligheidstoestellen.

Het bedrijf is in staat geweest om tijdens de recessie een succesvolle omwenteling te bewerkstelligen,” aldus de juryvoorzitter.

Alhoewel één bedrijf er met de ‘grote’ Award van door ging, waren 9 andere bedrijven ook winnaar. Dit jaar zijn namelijk voor het eerst 10 districtswinnaars gekozen.

Uit hun midden werden eerst de drie genomineerden gekozen waarna Ventil gekroond werd tot de landelijke winnaar. Eigenlijk was de hele zaal gevuld met alleen maar winnaars.

Want ook de aandachtige toehoorders van de inspirerende presentaties van de tien districtswinnaars, Jaspar Roos (denk in beperkingen) en Daan Quakernaat (bouw kathedralen) gingen met een trots gevoel als winnaar na afloop van het mini-congres naar huis.

Er was veel kennis en inspiratie opgedaan en nieuwe oplossingen voor oude problemen waren getoond in een ontspannen sfeer. Een echte win/win-situatie voor iedereen, met of zonder Award. Daarmee straalde de bijeenkomst het mkb-gevoel van trots, stoer en samen op een perfecte wijze uit.


(GL)

Op de foto: van links naar rechts Alexander de Bas, Koninklijke Metaalunie, Arthur Baars van Ventil en juryvoorzitter Arnold Stokking.