• 27/06/2013

TCS gaat bouwen voor dakconstructie Canary Wharf Station London

Staalconstructeur TCS uit het Limburgse Houthalen werd uitgekozen om mee te werken aan het nieuwe station Canary Wharf van Crossrail London.

Trefwoorden: #Canary Wharf, #Londen, #staalconstructie, #station, #TCS, #Timmers

Lees verder

Nieuws

( Foto: TCS )

ENGINEERINGNET.BE -- Crossrail London wordt de nieuwe ondergrondse Oost-West verbinding in het hart van de Britse hoofdstad. Ze zal de spoorcapaciteit van Londen met 10 % verhogen.

Er komen acht nieuwe, prestigieuze stations waarvan Canary Wharf een van de grootste wordt. Het ontwerp van Canary Wharf is van het beroemde architectenbureau Foster and Partners en valt op door zijn sierlijke, halfopen dakconstructie, een meer dan 300 meter lang schelpvormig raster van gelamineerde houten liggers.

TCS kreeg van dakconstructeur WIEHAG de opdracht om de 560 stalen verbindingsstukken voor de houten liggers te ontwerpen, berekenen en fabriceren.

De zwaartste knoopt weegt meer dan 700 kg. Daarnaast ontwerpt en fabriceert het bedrijf ook de 80 meter lange 3D randboog, een stalen buis van diameter 500 mm., die de uitkraging draagt.

Al dat werk vergt het uiterste van de ingenieurs, tekenaars en vakmensen in het atelier. Zo is elke knoop van het dak een unieke, complexe 3D-structuur en gelden er heel kleine toleranties om alles precies te doen passen op de werf.

Bovendien is de projectleiding van Crossrail London erg kritisch bij de selectie van aannemers en onderaannemers, aangezien de nieuwe bouwwerken probleemloos de volgende eeuw moeten halen.


(GL)