• 28/06/2013
  • |     BB

Altran mag MRO-centrum voor zakenluchtvaart in Dubai ontwikkelen

Altran mag 'The Wings Valley' in Dubai ontwikkelen, een MRO-centrum in wat de grootste luchthaven ter wereld moet worden: Dubai World Central.

Trefwoorden: #Altran, #Dubai, #Dubai World Central, #luchtvaart, #MRO-servicecentrum, #The Wings Valley

Lees verder

Nieuws

( Foto: Altran )

ENGINEERINGNET -- Dubai World Central heeft, op de luchtvaartbeurs Le Bourget, Altran aangesteld als projectontwikkelaar voor zijn ‘luchtvaartdistrict’, het centrale onderdeel van Dubai World Central. Dat meldt het bedrijf in een mededeling.

Dubai World Central is een project in volle ontwikkeling, en moet op termijn de grootste luchthaven ter wereld worden. In het MRO-servicecentrum ‘The Wings Valley, een onderdeel van het ‘luchtvaartdistrict’, zullen businessjets en helikopters onderhouden worden via een ‘1 stop shop’-service met een zo kort mogelijke doorlooptijd.

Altran heeft nu het contract op zak om het servicepakket - waaronder standaard onderhoudsdiensten, cabineontwerp, de implementatie van technologieën en connectiviteitsoplossingen - te definiëren.

Daarnaast zal het de eigenaars vertegenwoordigen bij de huurders van de site en gaat het toezicht houden op de pool van internationale opleidingsinstellingen voor gekwalificeerde ingenieurs, technici en managers in de verschillende betrokken disciplines.


ACHTERGROND
Altran begeleidt ondernemingen bij het creatie- en ontwikkelingsproces van nieuwe producten en diensten.

De ‘Innovation Makers’ van de groep werken al 30 jaar samen met de belangrijkste spelers binnen de sectoren van de ruimtevaart, de automobielindustrie, de energie, de spoorwegen, de financiën, de gezondheid, de telecommunicatie, enz. De groep verwezenlijkte in 2012 een omzet van 1.456 miljoen euro. De groep telt nu 20.000 medewerkers in meer dan 20 landen.