• 08/07/2013

Nieuwe app zoekt internationaal naar elektrische laadpunten

Met deze nieuwe app - voorlopig enkel voor Android - vindt u wereldwijd de dichtstbijzijnde laadpunten voor uw motor, auto of fiets. En kunt u meteen uw laadperiode reserveren.

Trefwoorden: #app, #download, #elektrische laadpunten, #google playstore

Lees verder

Techniek

( Foto: Atos )

ENGINEERINGNET -- IT-speler Atos heeft zonet een nieuwe app uitgebracht waarmee bestuurders van elektrische voertuigen (motoren, auto's, fietsen) wereldwijd de dichtstbijzijnde laadpunten kunnen vinden.

De nieuwe app kan worden gedownload via Google Play (Android-toestellen) en naar verluidt 'binnenkort' ook via de App Store (iPhone en iPad).

De app stelt gebruikers in staat om wereldwijd duizenden laadpunten te lokaliseren. Dat zijn er op dit ogenblik zowat 15.000, maar de app is volgens Atos zo ontworpen dat het in de toekomst vlot met veel grotere aantallen om kan gaan.

De app lokaliseert de laadpunten op een kaart en maakt een lijst van de dichtstbijzijnde laadpunten bij laadstations, parkeergarages, winkelcentra en luchthavens. Naast de zoekfunctie kunnen gebruikers ook andere zaken oproepen, zoals een routeplanning, het vooraf reserveren van laadpunten en toegang krijgen tot laadprocessen.

Audi heeft trouwens een contract afgesloten met Atos om de app-technologie in zijn auto's te bouwen. Het beheer van de laadinfrastructuur voor de Audi-vloot wordt uitgevoerd via het OCPP 1.5-protocol, dat meteen ook communicatie mogelijk maakt met de laadpalen van andere verkopers.

Dat project is geïntegreerd in het initiatief 'Schaufensterprojekt Elektro-mobilität' (demoproject voor elektromobiliteit), dat in mei 2010 werd gepromoot door de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Dit initiatief is erop gericht om de elektrische mobiliteit in Duitsland te promoten en te stimuleren en was van cruciaal belang om de lancering van elektrische voertuigen te versnellen.


(Bert Belmans)

DOWNLOAD
Download de app voor Android via: play.google.com/Ecarga