• 08/07/2013

Eerste gezamenlijke ingenieursdiploma's aan VUB en ULB uitgereikt

‹Techniek kent geen (taal)grenzen› 44 jaar na de splitsing in 1969, ontvangen eerste gezamenlijke studenten van VUB en ULB ingenieursdiploma. In kader van Brussels Faculty of Engineering.

Trefwoorden: #ingenieursdiploma, #ULB, #Université Libre de Bruxelles, #Vrije Universiteit Brussel, #VUB

Lees verder

Nieuws

( Foto: ULB )

ENGINEERINGNET.BE -- Al sinds een paar jaar halen de Nederlandstalige Vrije Universiteit Brussel en de Franstalige Université Libre de Bruxelles de banden nauwer aan op gebied van onderwijs en onderzoek.

Vierenveertig jaar na de splitsing in 1969 zijn nu voor het eerst weer studenten gezamenlijk afgestudeerd aan beide universiteiten. 69 studenten hebben namelijk een dubbel diploma ontvangen, van zowel de VUB als de ULB. De jonge ingenieurs studeerden af in het kader van het samenwerkingsproject Bruface.

Deze Brussels Faculty of Engineering – Bruface - is een initiatief van de faculteit Toegepaste Wetenschappen van ULB en de faculteit Ingenieurswetenschappen de VUB.

Bruface biedt een breed scala aan Engelstalig masteropleidingen aan in de ingenieurswetenschappen. Voor elke gemeenschappelijke master kan de student kiezen tussen drie opties: een volledig Engelstalig programma, een programma in het Engels en het Frans, of een programma in het Engels en het Nederlands.

Het gaat met name om de opleidingen Architectural Engineering, Civil Engineering, Chemical and Materials Engineering, Electromechanical Engineering en Electronics and Information Technology Engineering.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
De samenwerking tussen beide instellingen op het gebied van ingenieursopleidingen heeft verschillende redenen, zo stellen de twee universiteiten in een mededeling: 'Om te beginnen moet ze de kwaliteit van de programma’s en van het onderzoek ten goede komen maar ze wil ook inspelen op de toenemende internationalisering, door een aantrekkelijk kader te bieden aan buitenlandse studenten en onderzoekers en het internationale netwerk uit te breiden. Bovendien laat de samenwerking een rationalisering van de organisatie en de infrastructuur toe. Onder andere een hele reeks gespecialiseerde labo’s kunnen door beide instellingen gebruikt'.