• 18/07/2013

NRB investeert in ontwikkelaar van mobiele software Afelio

Het top drie ICT-bedrijf NRB investeert met vier managers in start-up die zich zal toeleggen op ontwikkeling van mobiele software voor B2B-marktsegment. Het plan: personeel maal 5 in 5 jaar.

Trefwoorden: #Adehis, #Afelio, #Claude Demoulin, #ict, #NRB

Lees verder

Nieuws

( Foto: NRB, Ulrich Penzkofer )

ENGINEERINGNET.BE – De NRB-groep, een bedrijf dat behoort tot de top drie van de Belgische ICT-wereld, heeft besloten te investeren in een jong IT-bedrijf dat gevestigd is in de Luikse regio.

Er wordt een nieuwe dochteronderneming opgericht, waarbij 75% van de aandelen voor zijn rekening neemt, terwijl het andere kwart in handen komt van de vier oorspronkelijke oprichters. Hoeveel er wordt geïnvesteerd, is niet duidelijk.

Afelio zal in zijn nieuwe configuratie naar verluidt aanvankelijk 10 mensen tewerkstellen, maar de nieuwe eigenaars bulken alvast van de ambitie: ze willen over vijf jaar 50 mensen in dienst hebben.

Het bedrijfje gaat specifiek mobiele en webgebaseerde B2B-oplossingen ontwikkelen, een segment dat momenteel in de wereld van mobiele toepassingen en app's duidelijk achterloopt op de ontwikkelingen voor consumenten.

Het wil in eerste instantie in opdracht van bedrijven – B2B – software ontwikkelen, of user interfaces gaan schrijven voor bestaande applicaties, met de nadruk op 'compatibiliteit en gebruiksvriendelijkheid'. In theorie is dat een commercieel interessant braakliggend marktsegment - in zoverre de Belgische bedrijfswereld bereid is te investeren in de nieuwste IT-technologieën - wat niet altijd evident is.

Claude Demoulin, managing director van het nieuw opgerichte bedrijf: “Vandaag bepaalt de consument de richting waarin de ICT-sector evolueert. Die wil in realtime op zijn wenken bediend worden, via één enkele toepassing die hij kan gebruiken via een bedrijfsnetwerk, het web, of zijn sociaal netwerk en dat zowel via pc, smartphone en tablet."

"De front-end toepassing moet met andere woorden vooral gebruiksvriendelijk zijn en compatibel zijn met die verschillende technologieën en gebruiksmodi.”

“Wij geloven dat wij als ‘incubator’ kunnen optreden in specifieke innovatieve domeinen die een niche uitmaken in termen van marktsegment, technologie en of functioneel domein”, aldus Ulrich Penzkofer, CEO van de NRB Groep.

“Door te investeren in start-ups, creëren we niet alleen bijkomende tewerkstelling maar ook een hefboom voor onze eigen kernactiviteiten.”


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Met een gecumuleerde omzet van 197 miljoen euro in 2012 en meer dan 1.000 medewerkers, behoort de NRB-groep vandaag tot de top drie in de Belgische ICT-sector. Het bedrijf heeft al een aantal dochterondernemingen waarin het geïnvesteerd heeft, waaronder Adehis in Namen, Cevi in Gent, Logins in Mechelen en Stésud in Brussel, Leuze en Marche-en-Famenne.